Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Η Ρωσία θα διατηρήσει ανοιχτό και αύριο τον ανθρωπιστικό διάδρομο που ανοίγει από τη Μαριούπολη στη Ζαπορίζια

  • από
Η Ρωσία θα διατηρήσει ανοιχτό και αύριο τον ανθρωπιστικό διάδρομο που ανοίγει από τη Μαριούπολη στη Ζαπορίζια
Η Ρωσία θα διατηρήσει ανοιχτό και αύριο τον ανθρωπιστικό διάδρομο που ανοίγει από τη Μαριούπολη στη Ζαπορίζια

Ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ζήτησαν να παραμείνει ανοιχτός αύριο ο ανθρωπιστικός διάδρομος που άνοιξε η Ρωσία από τη Μαριούπολη στη Ζαπορίζια, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Μετά από αυτή τη συνάντηση των ηγετών, ο Πούτιν διέταξε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας να κρατήσει ανοιχτό τον εν λόγω ανθρωπιστικό διάδρομο αύριο.

Ο Mihail Mizintsev, Επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Ελέγχου του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, δήλωσε ότι ο ανθρωπιστικός διάδρομος από τη Μαριούπολη στο Ζαπορόζιε θα παραμείνει ανοιχτός αύριο, σύμφωνα με τα αιτήματα των ηγετών, και είπε: «Στις 10.00 της 1ης Απριλίου, 2022, κατόπιν προσωπικών αιτημάτων του Προέδρου της Γαλλίας και της Γερμανίδας Καγκελαρίου από τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Στο εξής, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας θα κρατήσει ξανά ανοιχτό τον ανθρωπιστικό διάδρομο από τη Μαριούπολη στο Ζαπορόζιε. Για την επιτυχή υλοποίηση αυτής της ανθρωπιστικής επιχείρησης, συνιστάται η διεξαγωγή της με την άμεση συμμετοχή των εκπροσώπων της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες και της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού».

«Δεν υπάρχουν τέτοια ορυχεία στη Ρωσία»

Ο Μιζίντσεφ, ο οποίος αρνήθηκε τους ισχυρισμούς στα ουκρανικά και δυτικά μέσα ενημέρωσης ότι η Ρωσία έβαζε νάρκες στη Μαύρη Θάλασσα, είπε: «Οι ουκρανικές αρχές προσπαθούν κυνικά να κατηγορήσουν τη Ρωσία για αυτό, προκειμένου να αποφύγουν την ευθύνη δημιουργίας απειλής ναρκών στη Μαύρη Θάλασσα. Θάλασσα. Μάλιστα, σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας, υποστηρίζει ότι οι νάρκες που βρέθηκαν στον Βόσπορο και τη Ρουμανία είναι πυρομαχικά της ρωσικής πλευράς. Οι θαλάσσιες νάρκες άγκυρας που ανακαλύφθηκαν από Ρώσους ειδικούς αναγνωρίστηκαν ως αντικείμενο με αριθμό 730, το οποίο βρίσκεται σε υπηρεσία μόνο από το Ουκρανικό Ναυτικό. «Δεν υπάρχουν τέτοιες νάρκες στον κατάλογο του ρωσικού ναυτικού», είπε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek