Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Η Ρωσία συνεχίζει να χτυπά το εργοστάσιο Azovstal

  • από
Η Ρωσία συνεχίζει να χτυπά το εργοστάσιο Azovstal
Η Ρωσία συνεχίζει να χτυπά το εργοστάσιο Azovstal

Ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να επιτίθεται στο εργοστάσιο Azvostol στη Μαριούπολη της Ουκρανίας, το οποίο βρίσκεται υπό πολιορκία. Ενώ το τάγμα Azov του ουκρανικού στρατού δημοσίευσε τις τελευταίες εικόνες του εργοστασίου Azovstal, τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) δήλωσαν ότι δεν είναι σαφές πόσοι πολίτες παρέμειναν στο εργοστάσιο.

Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Stephane Dujarric είπε στους δημοσιογράφους ότι είναι “εξαιρετικά δύσκολο” να συλλέξουμε πληροφορίες από την περιοχή. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για να απομακρύνουμε περισσότερους ανθρώπους από την περιοχή της Μαριούπολης και την Ουκρανία με τα ανώτερα επίπεδα.

Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας Irina Vereşuk, η οποία είναι υπεύθυνη για τις εκκενώσεις, δήλωσε χθες σε δήλωση ότι 344 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τη Μαριούπολη μετά από μακρά παύση. νίκη. Χάρη στο προσωπικό των Ηνωμένων Εθνών και τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, όσους συμμετείχαν στον ανθρωπιστικό διάδρομο, τους οδηγούς και τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Έκτακτης Ανάγκης. Η ανθρωπιστική επιχείρηση Μαριούπολη συνεχίζεται.”

«20.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Μαριούπολη»

Ισχυριζόμενος ότι 20 χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πόλη ως αποτέλεσμα των επιθέσεων του ρωσικού στρατού, ο δήμος της Μαριούπολης είπε: «Οι εισβολείς κατέστρεψαν την πόλη μας, σκότωσαν 20 χιλιάδες ανθρώπους που ζούσαν στην πόλη και τώρα αλλάζουν τα σημάδια. Οι άνθρωποι μένουν χωρίς νερό, τρόφιμα και ο εξοπλισμός υγείας είναι ανεπαρκής. Δεν υπάρχουν δίκτυα ηλεκτρισμού και ύδρευσης», είπε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek