Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Η τιμωρία του είναι ξεκάθαρη! 10.000 $ την ημέρα

  • από
Η τιμωρία του είναι ξεκάθαρη!  10.000 $ την ημέρα
Η τιμωρία του είναι ξεκάθαρη!  10.000 $ την ημέρα

Ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Μανχάταν, Άρθουρ Ενγκορόν, στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, έδωσε στον Τραμπ 10.000 δολάρια την ημέρα μέχρι να εκπληρώσει τις απαιτήσεις του δικαστηρίου, καθώς ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ άφησε αναπάντητα τα έγγραφα που είχε ζητήσει προηγουμένως η Γενική Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Λετίθια Τζέιμς. Ο δικαστής Ενγκορόν κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Τραμπ δεν συνεργάστηκε με τη γενική εισαγγελέα Λετίθια Τζέιμς και δεν ακολούθησε τις εντολές του δικαστηρίου.

Υποστηρίχθηκε ότι ο Τραμπ, ο οποίος κατηγορήθηκε για «περιφρόνηση του δικαστηρίου» επειδή δεν παρουσίασε ακριβή στοιχεία για τις αξίες των περιουσιακών του στοιχείων, δεν παρείχε κανένα έγγραφο για τα αρχεία που ζήτησε το δικαστήριο. Ωστόσο, το Ανώτατο Δικαστήριο του Μανχάταν, Engoron δήλωσε ότι οι δικηγόροι του Τραμπ δεν παρείχαν επαρκείς λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο έρευνας, χρησιμοποιώντας τις εκφράσεις «Δεν συνοψίζει τι, ποιος, πού, πότε και πώς έγινε οποιαδήποτε έρευνα», προσθέτοντας: «Κύριε Τραμπ, Ξέρω ότι παίρνεις τη δουλειά σου στα σοβαρά, το ίδιο και εγώ. «Παίρνω τη δουλειά μου στα σοβαρά», είπε.

Η Alina Habba, μία από τις δικηγόρους του Τραμπ, είπε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης μετά την ακρόαση, λέγοντας: «Όλα τα έγγραφα που απαντούν στην κλήτευση υποβλήθηκαν στον γενικό εισαγγελέα πριν από μήνες. «Αυτό δεν πληροί το πρότυπο της περιφρόνησης του δικαστηρίου».

Η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Λετίθια Τζέιμς, στη συνεχιζόμενη πολιτική της έρευνα για τις επιχειρηματικές πρακτικές του Τραμπ, συνέστησε να επιβληθεί πρόστιμο στον Τραμπ αφού δεν παρέδωσε έγγραφα στο δικαστήριο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek