Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Η Τσεχία θα επισκευάσει τα κατεστραμμένα πυρομαχικά της Ουκρανίας

  • από
Η Τσεχία θα επισκευάσει τα κατεστραμμένα πυρομαχικά της Ουκρανίας
Η Τσεχία θα επισκευάσει τα κατεστραμμένα πυρομαχικά της Ουκρανίας

Ενώ οι επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία συνεχίστηκαν, μια άλλη υποστήριξη ήρθε από την Τσεχική Δημοκρατία στην Ουκρανία. Το τσεχικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι χαιρέτισε την επίσημη αίτηση της Ουκρανίας στην Τσεχία και τη Σλοβακία για την επισκευή αρμάτων μάχης και άλλων τεθωρακισμένων οχημάτων που υπέστησαν ζημιές κατά τη διάρκεια του πολέμου και μέσω της Διακυβερνητικής Υπηρεσίας Αμυντικής Συνεργασίας (AMOS) κατέστρεψε ουκρανικά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα παραδόθηκαν στην Τσεχική Δημοκρατία και είπε ότι θα επισκευαστεί.
Σε δήλωσή της, η υπουργός Άμυνας Jana Cernochova είπε: «Ως Τσεχία, ήμασταν η πρώτη χώρα που ανταποκριθήκαμε επισήμως θετικά στο αίτημα της ουκρανικής πλευράς για συνεργασία στην επισκευή επίγειου εξοπλισμού που πρέπει να εγκατασταθεί ή να καταστραφεί στη σύγκρουση. . «Αυτή είναι άλλη μια απόδειξη της πλήρους υποστήριξής μας προς την Ουκρανία, η οποία έχει υποστεί ρωσικές επιθέσεις», είπε.
Το Τσεχικό Υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι οι ζημιές μικρής κλίμακας θα επιδιορθωθούν από την Ουκρανία και ότι θα γίνουν πιο εξειδικευμένα έργα από την Τσεχική Δημοκρατία και δήλωσε ότι θα επισκευαστούν άρματα μάχης τύπου T-64 και τεθωρακισμένα οχήματα τύπου BTR και BRDM.
Ενώ η Τσεχική Δημοκρατία έχει παράσχει βοήθεια ύψους περίπου 60 εκατομμυρίων ευρώ όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία από την πρώτη ημέρα των ρωσικών επιθέσεων, η Ρωσία έδωσε πρόσφατα διπλωματική νότα στην Τσεχία λόγω της δωρεάς αρμάτων μάχης τύπου T-72 σοβιετικής κατασκευής. προς την Ουκρανία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek