Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Η NASA είδε: Η έκρηξη στον ήλιο έπληξε τον Ατλαντικό!

  • από
Η NASA είδε: Η έκρηξη στον ήλιο έπληξε τον Ατλαντικό!
Η NASA είδε: Η έκρηξη στον ήλιο έπληξε τον Ατλαντικό!

Η έκρηξη, που σημειώθηκε σε μια κηλίδα στην κάτω αριστερή περιοχή του Ήλιου, ταξινομήθηκε ως “X1.1” και διέκοψε τα ραδιοφωνικά σήματα πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό. Το κοσμικό γεγονός ήταν επίσης η τρίτη πιο έντονη ηλιακή έκλαμψη του 2022. Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν στο αστέρι στο X2.2 στις 19 Απριλίου και στο X1.3 στις 30 Μαρτίου.

ΣΤΟ ΠΙΟ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Οι εκρήξεις κατηγορίας Χ αναφέρονται στις πιο έντονες εκρήξεις που μπορούν να διαταράξουν τις ραδιοσυχνότητες και μερικές φορές να εκθέσουν τους αστροναύτες σε υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα ακτινοβολίας.

Οι ηλιακές κηλίδες που σχηματίζονται στο πιο εξωτερικό στρώμα του άστρου ορίζονται ως ενεργές περιοχές όπου συμβαίνουν διάφορες εκρήξεις. Θεωρούνται ως σκοτεινά σημεία καθώς η θερμοκρασία τους είναι χαμηλότερη από το περιβάλλον τους.

ΡΑΔΙΟΕΝΕΡΓΑ ΣΩΜΑΤΙΔΙΑ ΛΑΜΒΑΝΑΝ

Οι εκρήξεις που συμβαίνουν σε αυτά τα σημεία προκαλούν τη ρίψη ραδιενεργών σωματιδίων στο διάστημα. Αυτά τα σωματίδια, που ονομάζονται ηλιακός άνεμος, μπορούν να κατευθυνθούν προς πλανήτες και συνεπώς προς τη Γη.

Ανακοινώνοντας την έκρηξη στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, η NASA είπε: «Οι ηλιακές εκλάμψεις είναι ισχυρές εκρήξεις ακτινοβολίας».

“Η επιβλαβής ακτινοβολία από μια έκρηξη δεν μπορεί να επηρεάσει φυσικά τους ανθρώπους στην επιφάνεια της Γης γιατί δεν μπορεί να περάσει από ολόκληρη την ατμόσφαιρα του πλανήτη. Ωστόσο, όταν είναι αρκετά έντονη, μπορεί να διαταράξει το στρώμα μέσω του οποίου μεταδίδονται τα σήματα GPS και επικοινωνιών.”

Κατά τη διάρκεια τέτοιων εκρήξεων, τα ραδιοφωνικά σήματα ενδέχεται να διακοπούν σε ορισμένα μέρη του πλανήτη. Ταξινομούνται από R1 έως R5 ανάλογα με τη σοβαρότητά τους.

Αυτή η τελευταία έκρηξη προκάλεσε μπλακ άουτ επικοινωνιών επιπέδου R3 πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό.

Διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν επίσης σε περιοχές της Ασίας και της Αυστραλίας λόγω μέτριων εκρήξεων κατηγορίας M στα τέλη Απριλίου.

Η ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΑΥΞΗΣΕΙ

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι οι εκρήξεις στον Ήλιο θα αυξηθούν σταδιακά και θα φτάσουν στο αποκορύφωμά τους σε λίγα χρόνια. Επειδή ο Ήλιος βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε μια κινούμενη φάση.

Κάθε 11 χρόνια, το αστέρι ολοκληρώνει έναν ήρεμο ή θυελλώδη κύκλο και ξεκινά έναν νέο. Είναι γνωστό ότι ο Ήλιος μπήκε στον 25ο κύκλο του το 2019. Ο ήσυχος από αυτούς τους κύκλους, δηλαδή οι περίοδοι που οι εκρήξεις και οι κηλίδες στο αστέρι μειώνονται στο ελάχιστο επίπεδο, ονομάζεται «ηλιακό ελάχιστο».

Οι φάσεις όπου οι ηλιακές κηλίδες αυξάνονται και οι εκρήξεις γίνονται πιο συχνές ονομάζονται «ηλιακό μέγιστο».

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η σταρ αυτή τη στιγμή διανύει μια ενεργή περίοδο. Ωστόσο, πιστεύεται ότι το 2022 δεν θα γίνει μάρτυρας πολύ βίας, καθώς είναι μόνο στην αρχή.

Το 2025, ωστόσο, η ηλιακή μέγιστη φάση θα φτάσει στο ζενίθ της. Για το λόγο αυτό, οι επιστήμονες αναμένουν σοβαρές εκρήξεις να επηρεάσουν τη Γη, ειδικά γύρω στο 2025.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek