Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Η NASA προσπαθεί να λύσει ένα μυστηριώδες πρόβλημα με το διαστημόπλοιο Voyager

  • από
Η NASA προσπαθεί να λύσει ένα μυστηριώδες πρόβλημα με το διαστημόπλοιο Voyager
Η NASA προσπαθεί να λύσει ένα μυστηριώδες πρόβλημα με το διαστημόπλοιο Voyager

Στο δελτίο τύπου που έγινε στον ιστότοπο του Εργαστηρίου Αεριωθούμενης Προώθησης της NASA (JPL), το Voyager 1, το οποίο συνεχίζει την εξερευνητική του αποστολή στα βάθη του διαστήματος εδώ και 45 χρόνια, επεσήμανε την «ασυμβατότητα μεταξύ των δραστηριοτήτων που εκτελεί και των δεδομένων στέλνει στο κέντρο».

“Ο διαστρικός εξερευνητής λειτουργεί κανονικά, λαμβάνει και εκτελεί εντολές από τη Γη, καθώς και συλλέγει και επιστρέφει επιστημονικά δεδομένα. Ωστόσο, οι μετρήσεις από το σύστημα άρθρωσης και ελέγχου στάσης του ανιχνευτή (AACS) δεν αντικατοπτρίζουν αυτό που πραγματικά συμβαίνει στο σκάφος”. Οι μηχανικοί της JPL ανέφεραν σε δήλωση. συμπεριλήφθηκε δήλωση.

Δηλώνοντας ότι είναι βέβαιοι ότι η κεραία του Voyager εξακολουθεί να είναι στραμμένη προς τη Γη και τα σήματα της είναι ισχυρά, η ομάδα της JPL σημείωσε ότι προσπαθούν να προσδιορίσουν εάν αυτά τα ψευδή δεδομένα προήλθαν απευθείας από αυτήν τη συσκευή ή εάν το προκάλεσε άλλο σύστημα.

Το Voyager 1, το οποίο στάλθηκε στο διάστημα το 1977 για να πραγματοποιήσει έρευνα εκτός της σφαίρας επιρροής του ηλιακού συστήματος, απέχει 23,3 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη και το Voyager 2 απέχει 19,5 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα.

Λόγω της διαστρικής του θέσης, το Voyager 1 χρειάζεται 20 ώρες και 33 λεπτά για να ταξιδέψει μονή κατεύθυνση, και επομένως χρειάζονται δύο ημέρες για να έρθει και να φύγει ένα μήνυμα μεταξύ της NASA και του Voyager.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek