Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Η Shireen Abu Akleh πυροβολήθηκε επίτηδες από ισραηλινές δυνάμεις!

  • από
Η Shireen Abu Akleh πυροβολήθηκε επίτηδες από ισραηλινές δυνάμεις!
Η Παλαιστινιακή Γενική Εισαγγελία ανακοίνωσε: Η Shireen Abu Akleh πυροβολήθηκε εσκεμμένα από ισραηλινές δυνάμεις!

Η Παλαιστινιακή Γενική Εισαγγελία έκανε δήλωση για το θάνατο της δημοσιογράφου του Al Jazeera, Shireen Abu Akleh, ο οποίος πυροβολήθηκε στο κεφάλι ως αποτέλεσμα πυροβολισμών από ισραηλινές δυνάμεις στην περιοχή της Δυτικής Όχθης της Παλαιστίνης στις 11 Μαΐου. Η Γενική Εισαγγελία ανακοίνωσε ότι διαπιστώθηκε ότι ο Akleh πυροβολήθηκε εσκεμμένα από ισραηλινές δυνάμεις στο πλαίσιο της έρευνάς της.

Ο γενικός εισαγγελέας της Παλαιστίνης Ekrem al-Khatib είπε στους δημοσιογράφους ότι ο 51χρονος Akleh χτυπήθηκε από μια σφαίρα που διαπερνά την πανοπλία και υπενθύμισε ότι ο Akleh έγραψε ξεκάθαρα «πατήστε» στο κράνος και το γιλέκο του.

Ο Al-Khatib δήλωσε ότι υπό το πρίσμα των ευρημάτων που βασίζονται στις συνεντεύξεις με μάρτυρες, τη διερεύνηση του τόπου του εγκλήματος και την έκθεση της ιατροδικαστικής, οι ισχυρισμοί των ισραηλινών αρχών ότι ο Akleh μπορεί να σκοτώθηκε από ένοπλους Παλαιστίνιους είναι αβάσιμοι και διαπίστωσαν ότι υπάρχει δεν είναι ένοπλος Παλαιστίνιος στη σκηνή.

Ο Al-Khatib εξήγησε ότι σύμφωνα με νεκροψία και ιατροδικαστική εξέταση που διεξήχθη στη Ναμπλούς, ο Akleh πυροβολήθηκε στην πλάτη, υποδεικνύοντας ότι οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν να πυροβολούν την ομάδα των δημοσιογράφων που προσπαθούσαν να διαφύγουν.

Υπενθυμίζοντας ότι ο δημοσιογράφος του Al Jazeera Αλί Σαμούντι, ο οποίος πυροβολήθηκε στην πλάτη κατά τη διάρκεια της επίθεσης, τραυματίστηκε επίσης στην πλάτη, ο αλ-Χατίμπ είπε: «Ο Αλί Σαμούντι τραυματίστηκε στην πλάτη με μια σφαίρα και οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθέσεις τους σε δημοσιογράφους που προσπαθούσαν να ξεφύγουν».

Εν τω μεταξύ, ο ισραηλινός στρατιωτικός εισαγγελέας είχε ζητήσει από τον στρατό να διεξαγάγει μια πολύπλευρη έρευνα μετά τη δολοφονία του Akleh, αλλά την περασμένη εβδομάδα, ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο στρατός δεν σχεδιάζει να ξεκινήσει ποινική έρευνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek