Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Θανατηφόρο χτύπημα! Οι κόρες του Πούτιν στο στόχο

  • από
Θανατηφόρο χτύπημα!  Οι κόρες του Πούτιν στο στόχο
Θανατηφόρο χτύπημα!  Οι κόρες του Πούτιν στο στόχο

Αφού βρέθηκαν πτώματα 410 αμάχων στην ουκρανική πόλη Μπούχα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες ανακοίνωσαν ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα αυξηθούν.

5. ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΠΑΚΕΤΟ ΚΥΡΩΣΕΩΝ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε χθες το 5ο πακέτο κυρώσεων που θα εφαρμοστεί στη Ρωσία. Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε: «Πρώτον, θα επιβάλουμε απαγόρευση εισαγωγής 4 δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως στις εισαγωγές άνθρακα από τη Ρωσία. «Αυτό θα κόψει μια άλλη σημαντική πηγή εισοδήματος για τη Ρωσία», είπε.

Ο Πούτιν είναι εκφοβιστικός

Ωστόσο, οι νέες κυρώσεις δεν έχουν ακόμη δημιουργήσει την επιθυμητή αντίδραση στο ρωσικό μέτωπο. Αντίθετα, ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν πτόησε χθες τη Δύση λέγοντας: «Μην ξεχνάτε ότι αυτό είναι ένα δίκοπο όπλο». Ο Ρώσος ηγέτης υπέγραψε πρόσφατα το διάταγμα για την πληρωμή του ρωσικού φυσικού αερίου σε ρούβλια, «Εάν η πληρωμή δεν γίνει σε ρούβλια, οι συμβάσεις για το ρωσικό φυσικό αέριο θα σταματήσουν». αυτός είπε.

Η ΔΥΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΟΥ ΒΑΘΕΙ: Οι κόρες του Πούτιν ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΧΟΣ

Οι ηγέτες της ΕΕ, οι οποίοι συμφωνούν με την ενίσχυση των κυρώσεων για την τιμωρία του Πούτιν, σχεδιάζουν να περιέλθουν στον στενό κύκλο του Πούτιν με τη νέα λίστα κυρώσεων. Οι δύο κόρες του Πούτιν αναμένεται επίσης να προστεθούν στον κατάλογο κυρώσεων της ΕΕ που στοχεύουν Ρώσους ολιγάρχες και πολιτικούς.

Η βρετανική εφημερίδα Telegraph υποστηρίζει ότι με τις νέες κυρώσεις θα παγώσουν τα περιουσιακά στοιχεία της 35χρονης Κατερίνας Τιχόνοβα και της 36χρονης Mariya Vorontsova, των οποίων η προσωπική ζωή είναι ελάχιστα γνωστή και θα επιβληθούν ταξιδιωτικές απαγορεύσεις.

Η κόρη του Πούτιν Μαρία Βορόντσοβα- Φωτογραφία: Rossia 24/YouTube

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ θανατηφόρο χτύπημα: ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Οι οικονομικές επιπτώσεις άρχισαν να φαίνονται στη Ρωσία, η οποία έγινε στόχος σκληρών κυρώσεων μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Πηγές που δεν κατονομάζονται υποστηρίζουν ότι οι κυρώσεις θα γίνουν πολύ πιο αυστηρές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν, η G7, η ΕΕ και οι ΗΠΑ συμφώνησαν να απαγορεύσουν «όλες τις νέες επενδύσεις» στη Ρωσία.

Με τα νέα μέτρα της, η Δύση θα επεκτείνει το δίχτυ των κυρώσεων σε ρωσικές τράπεζες και κρατικές επιχειρήσεις και θα στοχεύσει κυβερνητικούς αξιωματούχους και τα μέλη των οικογενειών τους.

ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΣΗΜΕΡΑ

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι ανακοίνωσε ότι οι νέες κυρώσεις θα ανακοινωθούν σήμερα, λέγοντας ότι αυτή η κίνηση θα στοχεύσει «τη ρωσική κλεπτοκρατία που χρηματοδοτεί τον πόλεμο του Πούτιν».

Οι νέες κυρώσεις θα εμποδίσουν επίσης τις ρωσικές εταιρείες να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς σε χώρες της ΕΕ.

Η ΡΩΣΙΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΤΗΚΕ ΣΤΗ Σοβιετική εποχή

Ο Τρους, από την άλλη πλευρά, είπε ότι η ρωσική οικονομία επιστρέφει στη σοβιετική εποχή ως αποτέλεσμα των «σακατεύρων» κυρώσεων. Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών είπε ότι τα πρόσθετα μέτρα κατά της Μόσχας θα πρέπει να στοχεύουν στη ναυτιλία, τις τράπεζες και το εμπόριο χρυσού και επίσης να συμφωνήσουν ένα χρονοδιάγραμμα για τον περιορισμό των ρωσικών εισαγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Ο Τρους πρόσθεσε ότι ο μόνος τρόπος για να τερματιστεί ο πόλεμος είναι να χάσει η Ρωσία στην Ουκρανία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek