Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Κίνηση «Όσκαρ»! Ο κόσμος τον γνώρισε με αυτή τη φωτογραφία

  • από
Κίνηση «Όσκαρ»!  Ο κόσμος τον γνώρισε με αυτή τη φωτογραφία
Κίνηση «Όσκαρ»!  Ο κόσμος τον γνώρισε με αυτή τη φωτογραφία

Το διάσημο κορίτσι με το κόκκινο σακάκι στην αφίσα της παγκοσμίου φήμης και ρεκόρ Λίστας του Σίντλερ εμφανίστηκε ξανά λόγω του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας.

ΜΕ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ

Η Oliwia Dabrowska, η οποία υποδύθηκε το κοριτσάκι με κόκκινο παλτό στην αξέχαστη ταινία του σκηνοθέτη Στίβεν Σπίλμπεργκ, Schindler’s List, ήταν μόλις 3 ετών εκείνη την εποχή. Εκείνο το κοριτσάκι, ο μονόχρωμος χαρακτήρας της ταινίας με το μικροσκοπικό κόκκινο παλτό του, πυροδοτούσε τη διάσωση 1200 Εβραίων που ετοιμάζονταν να σκοτωθούν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Η Olivia, τώρα 32 ετών, βοηθά Ουκρανούς που διέφυγαν από τη ρωσική κατοχή και κατέφυγαν στην Πολωνία στο συνοριακό πέρασμα Korczowa με τη μητέρα της.

«ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ»

Εμπνευσμένη από τον ρόλο που έπαιξε ως παιδί, η Oliwia είπε: «Απλώς κάνω τη δουλειά μου. Δεν χρειάζεται ευγνωμοσύνη. Αρκεί να δεις τα πρόσωπα και τα μάτια των παιδιών. Δεν κλαίνε καν. Οι κραυγές τους είναι βαθιές», λέει. Λέγοντας ότι το κορίτσι με το κόκκινο παλτό που έπαιξε στην ταινία είναι σύμβολο ελπίδας, η Oliwia λέει: «Νιώθω ότι η ελπίδα ανθίζει ξανά ενώ βοηθά τους ανθρώπους».

Η Ολίβια, το κοριτσάκι που έπαιζε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Λίστα του Σίντλερ, έχει την αποστολή να μεταφέρει μετανάστες στα στρατόπεδα στην πραγματική ζωή, αυτή τη φορά στην πραγματική ζωή, όχι ως ένα παιχνίδι ρόλων 30 χρόνια αργότερα. Μόνο στην Πολωνία κατέφυγαν 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek