Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Κατηγόρησαν την Ουκρανία για τις εκρήξεις! Τι συμβαίνει στη Μολδαβία;

  • από
Κατηγόρησαν την Ουκρανία για τις εκρήξεις!  Τι συμβαίνει στη Μολδαβία;
Κατηγόρησαν την Ουκρανία για τις εκρήξεις!  Τι συμβαίνει στη Μολδαβία;

Η πρόεδρος της Μολδαβίας Μάγια Σαντού αύξησε τα μέτρα ασφαλείας μετά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν χθες και σήμερα στη φιλορωσική Υπερδνειστερία, η οποία κήρυξε μονομερώς την ανεξαρτησία της από τη Μολδαβία.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας συνέστησε αυξημένες περιπολίες και ελέγχους ασφαλείας σε υποδομές ζωτικής σημασίας κοντά στην περιοχή μεταξύ Υπερδνειστερίας και Μολδαβίας.

Η λεγόμενη διοίκηση της Υπερδνειστερίας κατηγόρησε την Ουκρανία

Σε μια δήλωση στον ρωσικό Τύπο, ο επονομαζόμενος Πρόεδρος της Υπερδνειστερίας, Βαντίμ Κρασνοσέλσκι, κατηγόρησε την Ουκρανία για τις επιθέσεις στην περιοχή και είπε: “Τα ίχνη αυτών των επιθέσεων πηγαίνουν στην Ουκρανία. Υποθέτω ότι ο στόχος των διοργανωτών Η επίθεση είναι να σύρει την Υπερδνειστερία σε σύγκρουση».

Διαδοχικές εκρήξεις στην Υπερδνειστερία

Στη λεγόμενη πρωτεύουσα της Υπερδνειστερίας, την Τιρασπόλ, χθες σημειώθηκαν σειρά εκρήξεων μπροστά από την έδρα του υπουργείου Κρατικής Ασφάλειας και διαπιστώθηκε ότι υπέστησαν ζημιές τα παράθυρα και οι πόρτες του κτιρίου. Η Ουκρανία χαρακτήρισε τις εκρήξεις ως προγραμματισμένη πρόκληση από τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας. Σήμερα, δύο ξεχωριστές εκρήξεις σημειώθηκαν και δύο κεραίες ραδιοφώνου υπέστησαν ζημιές στο Κέντρο Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης της Υπερδνειστερίας, ένα από τα 14 κέντρα ραδιοφωνικής μετάδοσης από τη σοβιετική εποχή, που χτίστηκε στο χωριό Μάγιακ στην πόλη Γκριγκοριόπολη. Από τις εκρήξεις δεν αναφέρθηκαν θάνατοι ή τραυματισμοί.

Από την άλλη πλευρά, καμία χώρα δεν αναγνωρίζει τη φιλορωσική αυτονομιστική περιοχή, η οποία κήρυξε μονομερή ανεξαρτησία της από τη Μολδαβία. Στην Υπερδνειστερία, που αναγνωρίζεται ως τμήμα της Μολδαβίας, η Ρωσία έχει στρατιωτική παρουσία από τις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek