Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Κοινή χρήση της Φινλανδίας από τον Charles Michel – World News

  • από
Κοινή χρήση της Φινλανδίας από τον Charles Michel - World News
Sharing Finland από τον Charles Michel

Ο Charles Michel, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, μοιράστηκε μια ανάρτηση στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την κοινή δήλωση του Φινλανδού προέδρου Sauli Niinistö και της πρωθυπουργού Sanna Marin σχετικά με την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Μετά την κοινή δήλωση του Φινλανδού προέδρου Niinistö και του πρωθυπουργού Marin για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ, ο Michel, ο οποίος μοιράστηκε το θέμα στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είπε: «Η ενότητα και η αλληλεγγύη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ δεν ήταν ποτέ τόσο κοντά». Δηλώνοντας ότι ο Niinistö και ο Marin άνοιξαν το δρόμο για την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, ο Michel το χαρακτήρισε ως «ιστορικό βήμα». «Είναι ένα ιστορικό βήμα που, αφού γίνει, θα συμβάλει τεράστια στην ευρωπαϊκή ασφάλεια. «Είναι ένα ισχυρό αποτρεπτικό μήνυμα σε μια εποχή που η Ρωσία διεξάγει πόλεμο στην Ουκρανία», είπε.

Ανακοινώθηκε στον κόσμο!  Κρίσιμη απόφαση του ΝΑΤΟ από τη Φινλανδία

Ανακοινώθηκε στον κόσμο! Κρίσιμη απόφαση του ΝΑΤΟ από τη Φινλανδία

«Η ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΛΟΣ ΤΟ ΝΑΤΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ»

Στην κοινή δήλωση του Niinistö και του Marin το πρωί σχετικά με την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ, «Τώρα που πλησιάζει η στιγμή της λήψης αποφάσεων, μεταφέρουμε τις κοινές μας απόψεις σε κοινοβουλευτικές ομάδες και κόμματα για ενημέρωση. Η ένταξη στο ΝΑΤΟ θα ενισχύσει την ασφάλεια της Φινλανδίας. Ως μέλος του ΝΑΤΟ, η Φινλανδία θα ενισχύσει ολόκληρη την αμυντική συμμαχία. Η Φινλανδία θα πρέπει να υποβάλει αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ χωρίς καθυστέρηση. Ελπίζουμε ότι τα εθνικά βήματα που απαιτούνται για τη λήψη αυτής της απόφασης θα ληφθούν γρήγορα τις επόμενες ημέρες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek