Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Κρίσιμες 4 εβδομάδες στην Ουκρανία: Δεν πρέπει να δοθεί καμία ευκαιρία

  • από
Κρίσιμες 4 εβδομάδες στην Ουκρανία: Δεν πρέπει να δοθεί καμία ευκαιρία
Κρίσιμες 4 εβδομάδες στην Ουκρανία: Δεν πρέπει να δοθεί καμία ευκαιρία

Σε αυτό το σημείο, η Ουάσιγκτον, η οποία επιτάχυνε τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία, ανακοίνωσε δύο πακέτα στρατιωτικής βοήθειας, το τελευταίο από τα οποία ήταν 800 εκατομμύρια δολάρια σε δύο εβδομάδες. Ενώ βαρείς όλμοι μεγάλου βεληνεκούς και συστήματα ραντάρ για τον εντοπισμό ρωσικών θέσεων αποστέλλονται στην Ουκρανία, ο στόχος είναι να απωθηθεί η Ρωσία στο Ντονμπάς.

Σημειώνοντας ότι ο ρωσικός στρατός, που προελαύνει στο ανοιχτό πεδίο αντί για τις μεγάλες πόλεις στο Ντονμπάς, είναι σχετικά πλεονεκτικός, στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες συμφωνούν ότι «δεν πρέπει να δοθεί στον εχθρό η ευκαιρία να ανακάμψει». Η Έβελιν Φάρκας, η οποία υπηρέτησε ως ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου κατά την εποχή του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, είπε ότι «οι Ρώσοι είναι σε θέση να ανακάμψουν εάν τους δοθεί αρκετός χρόνος», ενώ ο απόστρατος υποστράτηγος των ΗΠΑ Φρέντερικ Χότζες, ο οποίος υπηρέτησε στην Ευρώπη. είπε ότι ήταν σημαντικό να “επιτεθούν στους Ρώσους όσο συνεχίζονται οι προετοιμασίες τους”.

Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, εάν ο ρωσικός στρατός μπορέσει να ελέγξει το Ντονμπάς, αυτό θα φέρει τον Πούτιν σε ισχυρή θέση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και θα οδηγήσει στην αντίληψη ότι η «επιχείρηση» ήταν επιτυχής εντός της Ρωσίας. Έτσι, ο Πούτιν θα γράψει σημεία προς τιμήν του. Διαφορετικά, ο Πούτιν θα πρέπει να κάνει μια «δύσκολη επιλογή» μεταξύ της εξάντλησης του στρατού του σε έναν πόλεμο που θα μπορούσε να διαρκέσει για χρόνια ή θα κάνει παραχωρήσεις στο τραπέζι. Μιλώντας στους NYT, ο απόστρατος στρατηγός Μάικλ Ρεπάς εξέφρασε επίσης την άποψη ότι «εάν ο Πούτιν καταφέρει να καταλάβει την ανατολή και δημιουργήσει έναν χερσαίο διάδρομο προς την Κριμαία, θα είναι σε ισχυρή θέση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Η αμερικανική κυβέρνηση βλέπει τον επόμενο μήνα ως κρίσιμο όσον αφορά την πορεία του πολέμου. Αυτές οι τέσσερις εβδομάδες θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την έκβαση του πολέμου, σύμφωνα με ανώτερους αξιωματούχους που μιλούν στους New York Times (NYT).

Επιταχύνοντας τις αποστολές όπλων στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ στέλνουν τώρα drones «Phoenix Ghost» μετά το «Switchblade». Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι αυτό το πρωτόγνωρο όπλο αναπτύχθηκε γρήγορα από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες του ουκρανικού στρατού. Αυτό το drone καμικάζι μιας χρήσης έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με τα «Switchblades» που είχαν αποσταλεί στο παρελθόν, επομένως δεν απαιτείται πρόσθετη εκπαίδευση για τη χρήση του. Το Ghost εκτοξεύεται με τη βοήθεια ενός σωλήνα αέρα, όπως ακριβώς το Switchblade, και αυτοκαταστρέφεται αφού κατευθυνθεί σε τανκς και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα. Το τελευταίο πακέτο, που ανακοίνωσε ο Μπάιντεν, περιέχει τουλάχιστον 121 από αυτά τα όπλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek