Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Κρίσιμη δήλωση για το «πλοίο της Μόσχας» από το Πεντάγωνο

  • από
Κρίσιμη δήλωση για το «πλοίο της Μόσχας» από το Πεντάγωνο
Κρίσιμη δήλωση για το «πλοίο της Μόσχας» από το Πεντάγωνο

Ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι το ρωσικό πολεμικό πλοίο Μόσχα που βυθίστηκε στη Μαύρη Θάλασσα χτυπήθηκε από την Ουκρανία πριν βυθιστεί. Ένας ανώνυμος αξιωματούχος του Πενταγώνου είπε ότι το πλοίο βυθίστηκε ως αποτέλεσμα των 2 πυραύλων Neptune της Ουκρανίας να χτυπήσουν τη Μόσχα, περιγράφοντάς το ως “μεγάλο πλήγμα” για τη Ρωσία. Μετά τη βύθιση της Μόσχας, ενός από τα σημαντικότερα πολεμικά πλοία του ρωσικού στρατιωτικού ναυτικού, χθες, η Ρωσία δεν ανέφερε καμία επίθεση, αλλά δήλωσε ότι το πλοίο βυθίστηκε μετά από φωτιά στο πλοίο. Η Ουκρανία, από την άλλη, δήλωσε ότι οι πύραυλοί της έπληξαν το ρωσικό πολεμικό πλοίο. Η Ρωσία ανέφερε ότι όλο το πλήρωμα εκκενώθηκε αργότερα σε ρωσικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα. Στη δήλωση του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, ανέφερε ότι «Το πλοίο έχασε την ισορροπία του λόγω πυρκαγιάς που σημειώθηκε ως αποτέλεσμα έκρηξης πυρομαχικών κατά την απόσυρση του καταδρομικού της Μόσχας στο λιμάνι προορισμού. βυθίστηκε σε συνθήκες φουρτουνιασμένης θάλασσας».

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι δήλωσε: «Είναι απολύτως εύλογο και πιθανό ότι η Ουκρανία το έπληξε με πύραυλο Neptune ή ίσως περισσότερο».
Είναι γνωστό ότι το ρωσικό πολεμικό πλοίο Moscow ζυγίζει 12 χιλιάδες 490 τόνους και είναι το μεγαλύτερο ρωσικό πολεμικό πλοίο που βυθίστηκε από επιχείρηση από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek