Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Κυρώσεις από το Βέλγιο στη Ρωσία: Μπλοκαρισμένα 200 δισ. δολάρια!

  • από
Κυρώσεις από το Βέλγιο στη Ρωσία: Μπλοκαρισμένα 200 δισ. δολάρια!
Κυρώσεις από το Βέλγιο στη Ρωσία: Μπλοκαρισμένα 200 δισ. δολάρια!

Μετά τις επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, πολλά ρωσικά περιουσιακά στοιχεία πάγωσαν στην Ευρώπη. Ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών Vincent Van Peteghem δήλωσε σε δήλωση ότι από την έναρξη των οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, το Βέλγιο έχει μπλοκάρει περισσότερα από 200 δισεκατομμύρια δολάρια σε ρωσικές συναλλαγές και έχει παγώσει 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε ρωσικά περιουσιακά στοιχεία.
Ο Πέτεγκεμ σημείωσε ότι «οι οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας έχουν ήδη τεράστιο αντίκτυπο», σημειώνοντας ότι οι κυρώσεις εξακολουθούν να μην είναι αρκετές για να σταματήσουν τις επιθέσεις της Ρωσίας. Για το λόγο αυτό, ο Peteghem ζήτησε την προετοιμασία ενός πέμπτου πακέτου κυρώσεων κατά της Ρωσίας, προτρέποντας όλα τα κράτη μέλη να συμμορφωθούν με τις κυρώσεις και τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν στη Ρωσία τόσο αυστηρά όσο το Βέλγιο.
Στη δήλωση του Υπουργείου Οικονομικών του Βελγίου, αναφέρεται ότι τα δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία ανήκαν σε 877 άτομα και 62 οργανισμούς που περιλαμβάνονται στον κατάλογο κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) κατά της Ρωσίας και οι δεσμευμένες εμπορικές συναλλαγές είναι αποτέλεσμα άλλοι περιορισμοί που επιβλήθηκαν από την ΕΕ στη Ρωσία.
Το υπουργείο δήλωσε ότι οι βελγικές τελωνειακές αρχές έχουν ερευνήσει 23.191 κοντέινερ σε βελγικά λιμάνια από την έναρξη των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και κατά τη διάρκεια αυτών των ερευνών, παρατηρήθηκαν παραβιάσεις σε 3 εμπορευματοκιβώτια που περιείχαν είδη πολυτελείας. Σημειώνοντας ότι χίλια πολυτελή οχήματα που περιμένουν έλεγχο φυλάσσονται στο λιμάνι Zebrugge, το υπουργείο είπε, «Πρόκειται για αποστολές εκτός ΕΕ και πωλούνται σε Ρώσους πελάτες. Οι αποστολές ήταν ήδη καθ’ οδόν όταν εκδόθηκαν οι κυρώσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek