Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Κυρώσεις των ΗΠΑ στον ρωσικό τεχνολογικό τομέα

  • από
Κυρώσεις των ΗΠΑ στον ρωσικό τεχνολογικό τομέα
Κυρώσεις των ΗΠΑ στον ρωσικό τεχνολογικό τομέα

Οι ΗΠΑ επέκτειναν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία και επέβαλαν νέες κυρώσεις με στόχο τον ρωσικό τεχνολογικό τομέα. Στην ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, αναφέρεται ότι επιβλήθηκαν κυρώσεις σε ρωσικές εταιρείες τεχνολογίας και στα παράνομα δίκτυα που χρησιμοποιεί η χώρα για να αποφύγει τις τρέχουσες κυρώσεις και ότι επέβαλε κυρώσεις σε 21 ιδρύματα και 13 άτομα προς αυτή την κατεύθυνση.

“Στο πλαίσιο της καταστολής του Κρεμλίνου στις εταιρείες τεχνολογίας και στα δίκτυα αποφυγής κυρώσεων που είναι καθοριστικά για τον πόλεμό του, επιβάλαμε κυρώσεις σε 21 οργανισμούς και 13 άτομα. Οι σημερινές κυρώσεις αποτελούν μέρος της απάντησης στη συνεχιζόμενη κατοχή της Ουκρανίας από τη Ρωσία”, ανέφερε η δήλωση. . Τονίζοντας ότι οι κυρώσεις ισχύουν για τους τομείς της αεροπορίας, της ναυτιλίας και των ηλεκτρονικών της Ρωσίας, το υπουργείο ανέφερε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να επιβάλουν κυρώσεις σε οποιοδήποτε πρόσωπο ή οργανισμό διαπιστωθεί ότι δραστηριοποιείται σε αυτούς τους τομείς.

«Θα συνεχίσουμε να στοχεύουμε τα πολεμικά οχήματα του Πούτιν με κυρώσεις από κάθε γωνία»

«Η Ρωσία όχι μόνο συνεχίζει να παραβιάζει την κυριαρχία της Ουκρανίας με την απρόκλητη επιθετικότητά της, αλλά επίσης αυξάνει τις επιθέσεις της σε πολίτες και αστικά κέντρα», δήλωσε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν. «Θα συνεχίσουμε να στοχεύουμε με κυρώσεις», είπε.

Μεταξύ των κυρώσεων των ΗΠΑ που στοχεύουν στον τομέα της τεχνολογίας, οι εταιρείες Serniya και Sertal με έδρα τη Μόσχα, οι οποίες παρέχουν εξοπλισμό και προμήθεια τεχνολογίας στον αμυντικό τομέα της Ρωσίας, Joint Stock Company που παράγει υλικό υπολογιστών, λογισμικό, μικροηλεκτρονικά που χρησιμοποιούνται από τον αμυντικό τομέα της Ρωσίας και είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τσιπ Υπάρχουν οργανώσεις όπως η Mikron.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek