Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Κόκκινος συναγερμός στην Ουκρανία: Η Ρωσία χτύπησε το τανκ με οξύ!

  • από
Κόκκινος συναγερμός στην Ουκρανία: Η Ρωσία χτύπησε το τανκ με οξύ!
Κόκκινος συναγερμός στην Ουκρανία: Η Ρωσία χτύπησε το τανκ με οξύ!

Ενώ ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας συνεχιζόταν, ο ρωσικός στρατός πραγματοποίησε αεροπορική επίθεση αυτή τη φορά στην πόλη Rubijne στην περιοχή Luhansk της Ουκρανίας. Κατά τη διάρκεια των επιθέσεων μαθεύτηκε ότι εκτός από 1 εγκατάσταση πετρελαίου χτυπήθηκε και ένα κτίριο και μια εγκατάσταση χημικών. Ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Στρατιωτικής Διοίκησης του Λουχάνσκ, Σεργκέι Γκαϊγκάι, επιβεβαίωσε την επίθεση σε δήλωσή του στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προειδοποίησε το κοινό: “Ξανά μια χημική επίθεση. Οι πύραυλοι έπληξαν τη δεξαμενή νιτρικού οξέος κοντά στο Rubijne. Προστατέψτε τον εαυτό σας. Εάν βρίσκεστε σε κλειστό περιβάλλον, κλείστε τις πόρτες και τα παράθυρα». Ο ουκρανικός Τύπος προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει το κοινό ενάντια στις βλάβες του νιτρικού οξέος εξηγώντας ότι το νιτρικό οξύ, το οποίο είναι γνωστό ως kezap στους ανθρώπους, καταστρέφει τα εσωτερικά όργανα, το δέρμα και τα μάτια.
Η περιφερειακή αστυνομία του Λουχάνσκ της Ουκρανίας έκανε δήλωση κατά της χημικής απειλής στην πόλη. Ενώ η περιφερειακή αστυνομία του Λουχάνσκ προειδοποίησε το κοινό να φορά μάσκες, συνέστησε σε όσους εκτίθενται σε χημική δηλητηρίαση να πλένονται με μαγειρική σόδα και σαπούνι για 10 έως 30 λεπτά.
Από την άλλη, ο επικεφαλής της Περιφερειακής Στρατιωτικής Διοίκησης του Λουχάνσκ, Γκαϊγκάι, ανακοίνωσε ότι 4 άμαχοι τραυματίστηκαν σε κτίριο που χτυπήθηκε στο Rubijne κατά τη διάρκεια των ρωσικών βομβαρδισμών. Ο Galgai ανέφερε επίσης ότι το σώμα μιας ηλικιωμένης γυναίκας, η οποία διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρή, βρέθηκε στο Severodonetsk.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek