Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Λαβρόφ: Δεν πρέπει να υποτιμάται ο κίνδυνος πυρηνικού πολέμου

  • από
Λαβρόφ: Δεν πρέπει να υποτιμάται ο κίνδυνος πυρηνικού πολέμου
Λαβρόφ: Δεν πρέπει να υποτιμάται ο κίνδυνος πυρηνικού πολέμου

Αξιολογήσεις για την ατζέντα έκανε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στο τηλεοπτικό κανάλι Pervy Channel.

Υπενθυμίζοντας ότι τον περασμένο Ιανουάριο, οι «πυρηνικές πέντε» χώρες επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά το απαράδεκτο του πυρηνικού πολέμου, ο Λαβρόφ είπε: «Αυτή είναι η θέση μας με αρχές. Ενεργούμε σε αυτό. Και τώρα, όπως λες, αναφερόμενος σε αξιοσέβαστους πολιτικούς επιστήμονες, δεν θα ήθελα ποτέ κάποιος να τους διογκώσει τεχνητά όταν οι κίνδυνοι είναι πραγματικά, πολύ σημαντικοί, ενώ υπάρχουν πολλοί που το κάνουν. «Ο κίνδυνος είναι σοβαρός, ο κίνδυνος είναι υπαρκτός, δεν πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη», είπε.

«ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ»

Επισημαίνοντας ότι η Ρωσία έλαβε υπόψη τις σημειώσεις του Κιέβου στην ανανεωμένη σύμβαση που παραδόθηκε στην Ουκρανία, ο Λαβρόφ τόνισε ότι δεν υπήρξε απάντηση από την Ουκρανία στις προσφορές του για μια εβδομάδα.

Σημειώνοντας ότι αφού ο Ουκρανός ηγέτης Βλαντιμίρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι δεν είδε τις προσφορές της Ρωσίας, η ρωσική πλευρά ρώτησε τους Ουκρανούς διαπραγματευτές σχετικά, ο Λαβρόφ είπε ότι ο Ζελένσκι μάλλον δεν είχε χρόνο για αυτό, χρειάστηκε πολύς χρόνος για να απαντήσει και πρόσθεσε:

«Αυτό δείχνει για άλλη μια φορά πώς ο Ζελένσκι βλέπει πραγματικά τις διαπραγματεύσεις, ενώ εξηγεί με ενθουσιασμό ότι προτιμά πάντα την ειρήνη».

«Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΕΙ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΑΣΗ»

«Πρέπει να τονίσω για άλλη μια φορά, υπάρχει μέσα μας η αίσθηση ότι η Δύση θέλει η Ουκρανία να συνεχίσει να μάχεται, να φθείρει και να καταναλώσει τον ρωσικό στρατό και τον τομέα της ρωσικής στρατιωτικής βιομηχανίας, αυτό είναι μια ψευδαίσθηση», είπε ο Ρώσος διπλωμάτης.

ΣΤΟΧΟΣ ΖΕΛΕΝΚΙ

Ο Λαβρόφ είπε ότι το Κίεβο προσποιούνταν ότι διαπραγματεύεται, αλλά τον έπαιξε ένας ηθοποιός, ο Βλαντιμίρ Ζελένσκι, ο οποίος συχνά αντέβαινε στον εαυτό του.

«ΟΙ ΗΠΑ ΔΙΑΚΟΠΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ»

Ο Λαβρόφ είπε ότι οι ΗΠΑ διέκοψαν σχεδόν όλες τις επαφές με τη Ρωσία αφού η Ρωσία ξεκίνησε την επιχείρηση στην Ουκρανία και χρησιμοποίησε τις φράσεις.

Ο Λαβρόφ πρόσθεσε ότι το ΝΑΤΟ και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έδειξαν καμία επιθυμία να λάβουν υπόψη τα συμφέροντα της Ρωσίας.

«ΟΙ Η.Π.Α. ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΙΝΑΣ»

Επισημαίνοντας ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ σχεδιάζουν ανοιχτά να μετακινήσουν την «αμυντική γραμμή» της συμμαχίας στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, ο Λαβρόφ είπε: «Οι δυτικές χώρες δηλώνουν ανοιχτά ότι θα πρωτοστατήσουν και ότι το ΝΑΤΟ έχει το δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει . Μπορούν να πουν σε μια δήλωση ότι το ΝΑΤΟ είναι μια αμυντική συμμαχία και ακριβώς εκεί (ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς) Στόλτενμπεργκ μπορεί να πει ότι το ΝΑΤΟ έχει παγκόσμια ευθύνη για την ασφάλεια σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής Ινδο-Ειρηνικού», είπε.

«Έτσι, όπως ακριβώς μετά την εξαφάνιση του Συμφώνου της Βαρσοβίας και της Σοβιετικής Ένωσης, μετέφεραν τη γραμμή άμυνας από το Τείχος του Βερολίνου στα σύνορά μας πέντε φορές και μας είπαν «μην φοβάστε, είναι για την ασφάλειά σας», με τον ίδιο τρόπο θα μεταφέρει την αμυντική γραμμή του οργανισμού τους στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας».

Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΘΑ ΟΡΙΣΕΙ

Ο Λαβρόφ είπε ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία θα τελειώσει με τη συμφωνία, αλλά ότι οι παράμετροι της συμφωνίας θα καθορίσουν το στάδιο των συγκρούσεων κατά τη στιγμή της υπογραφής της.

«Όπως σε κάθε περίπτωση όπου χρησιμοποιούνται οι ένοπλες δυνάμεις, φυσικά όλα θα τελειώσουν με μια συμφωνία, αλλά οι παράμετροι αυτής της συμφωνίας θα καθοριστούν από το στάδιο στο οποίο βρίσκονταν οι συγκρούσεις τη στιγμή που έγινε πραγματικότητα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek