Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ματαιώθηκε το σχέδιο δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπους

  • από
Ματαιώθηκε το σχέδιο δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπους
Ματαιώθηκε το σχέδιο δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπους

Ο ύποπτος στην πολιτεία του Οχάιο φέρεται να προσπάθησε να μεταφέρει λαθραία Ιρακινούς από το Μεξικό στις Ηνωμένες Πολιτείες για την επιχείρηση.

Ο ύποπτος, τώρα υπό κράτηση, εμφανίστηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Οχάιο την Τρίτη.

Ενώ το FBI χρησιμοποίησε τους πληροφοριοδότες του για να αποτρέψει την πλοκή, κατέγραψε επίσης συνομιλίες με τον ύποπτο.

ΠΟΛΙΤΗΣ ΙΡΑΚ

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, ο 52χρονος ύποπτος υπήκοος Ιράκ, του οποίου το όνομα είναι Shihab Ahmed Shihab, βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2020 και αναμένει την ολοκλήρωση της αίτησής του για άσυλο.

Το FBI ισχυρίζεται ότι ο Shihab είπε σε μια διαβαθμισμένη πηγή ότι ήταν λαθρέμπορος ανθρώπων ότι ήταν συνδεδεμένος με μια ομάδα με έδρα το Κατάρ γνωστή ως Al-Raed (βροντή).

Σε συνεντεύξεις με πηγές του FBI, ο Σιχάμπ είπε ότι ήθελε να σκοτώσει τον Μπους με το σκεπτικό ότι είχε «σκοτώσει πολλούς Ιρακινούς» και «διώρισε το Ιράκ».

Δηλώνοντας ότι ελπίζει να λάβει μέρος στην επιχείρηση, ο Σιχάμπ πρόσθεσε ότι δεν τον ενδιαφέρει ο θάνατος και ότι θα είναι περήφανος για αυτό.

Εικάζεται ότι ο Shihab έψαχνε για πλαστά διακριτικά της αστυνομίας και ερευνούσε εάν θα μπορούσε να περάσει τους μαχητές που συμμετείχαν στην επιχείρηση πέρα ​​από τα μεξικανικά σύνορα και να τους μεταφέρει λαθραία από τη χώρα ξανά στο τέλος της επιχείρησης.

Τα δύο άτομα που αναζητούνταν να απαχθούν στις ΗΠΑ για την επιχείρηση αναγνωρίστηκαν ως πρώην πράκτορες των ιρακινών μυστικών υπηρεσιών με εμπειρίες δολοφονίας.

Ο Shihab φέρεται επίσης να επικοινώνησε με μια δεύτερη πηγή του FBI, η οποία ισχυρίστηκε ότι ήταν πελάτης ενός απατεώνων διακινητών ανθρώπων. Και οι δύο πληροφοριοδότες κατέγραψαν τις συνομιλίες τους με τον Σιχάμπ.

ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Ο Shihab, ο οποίος φέρεται να είπε σε πηγές ότι ήλπιζε να φέρει μέλη του Daesh στις Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιώντας εμπορία ανθρώπων, δεν κατηγορήθηκε ότι ήταν μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ο Σιχάμπ και ένας πληροφοριοδότης πήγαν κάποτε στο Ντάλας για να τραβήξουν βίντεο από την κατοικία του Μπους και το Ινστιτούτο Τζορτζ Μπους.

Λέγεται επίσης ότι τον Μάρτιο του 2022, παρακολούθησε μια συνάντηση σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στο Κολόμπους του Οχάιο για να εξετάσει όπλα και ψεύτικες στολές.

Ο Σιχάμπ αντιμετωπίζει 10 χρόνια φυλάκιση για απόπειρα να φέρει παράνομα κάποιον στις ΗΠΑ και 20 χρόνια για βοήθεια και υποκίνηση στην απόπειρα δολοφονίας ενός πρώην αξιωματούχου των ΗΠΑ.

Ένας από τους εκπροσώπους του Μπους είπε ότι ο πρώην πρόεδρος είχε «απόλυτη εμπιστοσύνη στις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, τις αρχές επιβολής του νόμου και τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ». (Φωτογραφία/Αρχείο: Alamy)

Μετακόμιση της Ρωσίας από τις ΗΠΑ: Πρώτη από το 1917!

Μετακόμιση της Ρωσίας από τις ΗΠΑ: Πρώτη από το 1917!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek