Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Μεγάλο πλήγμα στον ρωσικό στρατό… Χτυπήθηκε το κέντρο διοίκησης του Ιζιούμ: Τραυματίστηκε ο Γερασίμοφ!

  • από
Μεγάλο πλήγμα στον ρωσικό στρατό... Χτυπήθηκε το κέντρο διοίκησης του Ιζιούμ: Τραυματίστηκε ο Γερασίμοφ!
Μεγάλο πλήγμα στον ρωσικό στρατό... Χτυπήθηκε το κέντρο διοίκησης του Ιζιούμ: Τραυματίστηκε ο Γερασίμοφ!

Ο πόλεμος, που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου με εντολή του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, συνεχίζεται ολοταχώς.

Η Ρωσία, η οποία είχε βάλει στο στόχαστρο το Κίεβο από τις πρώτες μέρες του πολέμου, αλλά δεν μπορούσε να κατεβάσει την πόλη παρά την πολιορκία που κράτησε για εβδομάδες, έστρεψε τον στόχο της προς τα ανατολικά.

Ο Πούτιν, που ακόμα δεν μπορούσε να πετύχει μεγάλες επιτυχίες στον πόλεμο που άφησε πίσω του δύο μήνες, βρήκε τη λύση στέλνοντας στην περιοχή τον Ρώσο αρχηγό Γενικού Επιτελείου Βαλέρι Γκερασίμοφ.

Σύμφωνα με τις ειδήσεις της βρετανικής Daily Mail, ο Γερασίμοφ, ο οποίος ηγήθηκε του πολέμου από το αρχηγείο στο Ιζιούμ, ήταν ο στόχος της ουκρανικής επίθεσης.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 200 ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ

Σύμφωνα με τις ίδιες ειδήσεις, περισσότεροι από 200 στρατιώτες σκοτώθηκαν στην επίθεση στο αρχηγείο. Ο Γερασίμοφ τραυματίστηκε. Η εφημερίδα στήριξε τα νέα της στις δηλώσεις των ουκρανικών αρχών.

«ΠΗΡΕ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ»
Αν και δεν υπήρξε επίσημη δήλωση από τη Ρωσία για το θέμα, ορισμένες πηγές ανέφεραν ότι ο Gerasimov είχε τραύματα από σκάγια στο πόδι του και μεταφέρθηκε στη Ρωσία για θεραπεία.

Σύμφωνα με τον σύμβουλο του Ζελένσκι, αυτό συνέβη την επομένη της δολοφονίας του 55χρονου Ρώσου υποστράτηγου Αντρέι Σιμόνοφ στο Χάρκοβο.

Ο Σιμόνοφ καταγράφηκε ως ο 9ος Ρώσος στρατηγός που σκοτώθηκε από την αρχή του πολέμου.

(Φωτογραφία/Αρχείο/ AP-AFP: Valeri Gerasimov – Αριστερά-)

Η ΡΩΣΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΩΛΕΙΣ ΤΗΣ

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές αναφορές για την απώλεια στρατευμάτων της Ρωσίας στον πόλεμο. Η Μόσχα, από την άλλη, έκανε την πρώτη και τελευταία επίσημη δήλωση για το θέμα στις 2 Μαρτίου.

Στην εν λόγω δήλωση, η απώλεια στρατευμάτων της Ρωσίας στον πόλεμο ανακοινώθηκε ως 498. Αυτά τα δεδομένα δεν έχουν ενημερωθεί ποτέ από τότε.

ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 317 ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ

Ενώ η ρωσική κυβέρνηση σπάνια παρέχει ενημερώσεις για τον αριθμό των θανάτων που υπέστησαν οι ένοπλες δυνάμεις της, ανακοινώσεις τοπικών κυβερνήσεων και εφημερίδων αναφέρουν ότι τουλάχιστον 317 αξιωματικοί έχουν σκοτωθεί στις μάχες.

Η Ρωσία αντιμετώπισε παρόμοια στρατιωτική κρίση όταν εισέβαλε στο Αφγανιστάν. Σοβιετικοί στρατιώτες στάλθηκαν για πρώτη φορά στην περιοχή στις 24 Δεκεμβρίου 1979 με εντολή του Σοβιετικού ηγέτη Λεονίντ Μπρέζνιεφ και σχεδόν 15 χιλιάδες Σοβιετικοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους στον πόλεμο που κράτησε για 10 χρόνια.

ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΑ Σοβιέτ

Η εισβολή του 1979 στο Αφγανιστάν περιγράφεται ως ένα από τα στοιχεία που οδήγησαν στην καταστροφή της Σοβιετικής Ένωσης. Ο σοβιετικός στρατός αποχώρησε από τη χώρα το 1989 και το κόστος του πολέμου για τη Μόσχα ήταν καταστροφικό.

Λίγο μετά την αποχώρηση, η Σοβιετική Ένωση κατέρρευσε, με αποτέλεσμα να γεννηθούν 15 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek