Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Μετακίνηση ρούβλι από τη Ρωσία! Η εφαρμογή ξεκινά στην πόλη της νότιας Ουκρανίας

  • από
Μετακίνηση ρούβλι από τη Ρωσία!  Η εφαρμογή ξεκινά στην πόλη της νότιας Ουκρανίας
Μετακίνηση ρούβλι από τη Ρωσία!  Η εφαρμογή ξεκινά στην πόλη της νότιας Ουκρανίας

Ο Kirill Stremousov, ο αντιπρόεδρος της τοπικής κυβέρνησης που διορίστηκε από τη Μόσχα στην περιοχή Kherson στη νότια Ουκρανία, όπου η Ρωσία έχει αναλάβει τον έλεγχο, ανακοίνωσε ότι το ρωσικό νόμισμα θα χρησιμοποιείται στην πόλη από την 1η Μαΐου.

Η Ρωσία ξεκίνησε τη μετάβαση στο δικό της σύστημα οικονομικής και κοινωνικής ζωής στη Χερσώνα, την οποία πήρε τον έλεγχο στις αρχές Απριλίου, με τις επιθέσεις που εξαπέλυσε στην Ουκρανία. Αναφέρεται ότι η διαδικασία για τη μετάβαση στο ρωσικό νόμισμα έχει ξεκινήσει αυτή τη φορά στην περιοχή όπου ξεκίνησαν οι τραπεζικές συναλλαγές και άρχισαν να λειτουργούν τα κοινωνικά βοηθήματα και τα εμπορικά κέντρα.

Ο Kirill Stremousov, αντιπρόεδρος της τοπικής κυβέρνησης που διορίστηκε στην περιοχή Kherson από τη Ρωσία, δήλωσε σε δήλωση στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ότι το ρωσικό ρούβλι θα χρησιμοποιείται πλέον ενεργά στην περιοχή αντί για το ουκρανικό νόμισμα hryvnia.

Σύμφωνα με τις ειδήσεις στη Hürriyet, ο Stremousov είπε: «Από την 1η Μαΐου μεταβαίνουμε στη ζώνη του ρουβλίου. Επί του παρόντος, το ρούβλι και το hryvnia θα είναι σε κυκλοφορία. Αυτή η μεταβατική περίοδος θα ολοκληρωθεί σε έως και 4 μήνες. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο σύστημα πληρωμών εξ ολοκλήρου σε ρούβλια», είπε.

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΗ ΧΕΡΣΟΝ ΣΤΙΣ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ

Η Χερσώνα, ένας από τους πρώτους στόχους των επιθέσεων της Ρωσίας στην Ουκρανία, δέχθηκε έντονους βομβαρδισμούς. Στη δήλωση που έκανε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στις 15 Μαρτίου, αναφέρθηκε ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έδωσαν τον πλήρη έλεγχο της πόλης Χερσώνα και της περιοχής Χερσώνα.

Η Χερσώνα είναι στρατηγικά σημαντική για τη Ρωσία, καθώς παρέχει μέρος της χερσαίας σύνδεσης μεταξύ της χερσονήσου της Κριμαίας και των φιλορωσικών αυτονομιστικών περιοχών στην ανατολική Ουκρανία.

(Φωτογραφία- 9 Μαρτίου 2022 / AP: Αντιρωσικές διαδηλώσεις στη Χερσώνα)

Ο ΖΕΛΕΝΣΚ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky προειδοποίησε ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να διεξαγάγει παράνομο δημοψήφισμα στις νότιες περιοχές Χερσώνα και Ζαπορόζιε, όπως ακριβώς έκανε στην Κριμαία το 2014.

Ο Ζελένσκι, ο οποίος είπε στο μήνυμά του στο βίντεο που δημοσίευσε πρόσφατα, «Μην δίνετε τα προσωπικά σας στοιχεία ταυτότητας στους εισβολείς», είπε: «Η Ρωσία θέλει να νομιμοποιήσει την προσάρτηση της περιοχής Χερσώνα και Ζαπορόζιε οργανώνοντας ένα ψεύτικο δημοψήφισμα».

Από την άλλη, ο στρατηγός Rustam Minnekayev, Κεντρικός Περιφερειακός Διοικητής του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, ανακοίνωσε ότι στόχος είναι ο διαχωρισμός της Ουκρανίας από τη Μαύρη Θάλασσα. Ο Minnekayev είπε: «Θα δημιουργηθεί μια χερσαία σύνδεση μεταξύ Donbass και Κριμαίας. Επιπλέον, θα δημιουργηθεί χερσαία σύνδεση σε ολόκληρη τη νότια Ουκρανία (στη Μολδαβία) μέχρι τη ρωσική μειονότητα στην περιοχή της Υπερδνειστερίας.

Η ΘΕΑ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ AZOV HERSON

Η πόλη, η οποία δέχτηκε έντονες επιθέσεις από τη Ρωσία για να διακόψει τη σύνδεση της Ουκρανίας με τη Μαύρη Θάλασσα και τη Θάλασσα του Αζόφ, καταγράφηκε ως η πρώτη μεγάλη πόλη που κατέλαβαν οι Ρώσοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek