Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας στη Γερμανία εντοπίστηκαν 327 ακροδεξιοί εξτρεμιστές

  • από
Μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας στη Γερμανία εντοπίστηκαν 327 ακροδεξιοί εξτρεμιστές
Μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας στη Γερμανία εντοπίστηκαν 327 ακροδεξιοί εξτρεμιστές

Σύμφωνα με τις μελέτες ρατσισμού που πραγματοποιήθηκαν στη Γερμανία, προέκυψαν εντυπωσιακά αποτελέσματα. Ο Οργανισμός για την Προστασία του Συντάγματος δημοσίευσε έκθεση 2018-2021 για τον ακροδεξιό εξτρεμισμό. Στην έκθεση, η οποία εξέτασε 860 άτομα από τις μονάδες πληροφοριών, στρατού και ασφάλειας, αναφέρθηκε ότι 327 μέλη του προσωπικού συνδέονται με την ακροδεξιά. Σε δήλωση της γερμανίδας υπουργού Εσωτερικών Νάνσι Φάιζερ και του επικεφαλής του Οργανισμού Προστασίας του Συντάγματος, Τόμας Χάλντενγουανγκ, ανέφερε ότι 138 αξιωματικοί μεταξύ 327 ήταν μέλη των ομοσπονδιακών δυνάμεων ασφαλείας και 189 ήταν μέλη των κρατικών δυνάμεων ασφαλείας.

Και πάλι, αναφέρθηκε ότι 141 άτομα στις υποθέσεις της ακροδεξιάς που εντοπίστηκαν ήταν επίσης υποθέσεις που αφορούσαν πολιτικές προσβολές και ότι αυτό έβλαπτε κυρίως την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ταπείνωσε μετανάστες, Μουσουλμάνους και Εβραίους.
Αναφέρθηκε ότι 143 άτομα που εξετάστηκαν στην έρευνα δεν ήταν μέλη ομάδων κατά της συνταγματικής τάξης και δεν είχαν σχέσεις.

ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΚΑΝΑΝ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟΥΣ ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ

Παρουσιάζοντας την έκθεση για τον κίνδυνο της ακροδεξιάς στα σώματα ασφαλείας, ο υπουργός Faeser δήλωσε ότι τα περισσότερα περιστατικά καταγράφηκαν στην αλληλογραφία σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Λέγοντας ότι υπάρχουν 152 ακροδεξιά περιστατικά που εντοπίστηκαν με αυτήν τη μέθοδο, ο Faeser είπε ότι αυτά συνέβησαν σε συνάρτηση με τη συμμετοχή σε ακροδεξιές ομάδες σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Αναφέρθηκε επίσης ότι οι εφαρμογές Whatsapp και Telegram έχουν έρθει στο προσκήνιο στα πρόσφατα γεγονότα.
Αναφέρθηκε ότι 179 ακραίες υποθέσεις ρατσισμού διερευνήθηκαν και ολοκληρώθηκαν στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, το πολυπληθέστερο κρατίδιο της Γερμανίας, 60 στην Έσση, 38 στη Βαυαρία, 26 στη Σαξονία και 74 στην πρωτεύουσα Βερολίνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek