Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Μοιραίο λάθος σε ρωσικά τανκς: έστειλαν στα τυφλά!

  • από
Μοιραίο λάθος σε ρωσικά τανκς: έστειλαν στα τυφλά!
Μοιραίο λάθος σε ρωσικά τανκς: έστειλαν στα τυφλά!

Σύμφωνα με τα νέα της Hürriyet, η Ρωσία, η οποία έχασε περισσότερα από όσα περίμενε μετά τον πόλεμο που ξεκίνησε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, γνώρισε το μεγαλύτερο σοκ όταν έχασε στρατιωτικό εξοπλισμό.

Σύμφωνα με τη δεξαμενή σκέψης Rand Corporation με έδρα τις ΗΠΑ και το Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Ρωσία διέθετε 2.700 τανκς στην αρχή της εισβολής. Ωστόσο, εικόνες από κατεστραμμένα και εγκαταλελειμμένα ρωσικά τανκς τις τελευταίες μέρες του πολέμου αποκάλυψαν ότι η Ρωσία είχε σοβαρό πρόβλημα.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: ΧΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 970 ΤΑΝΚ

Η Ουκρανία ισχυρίζεται ότι η Ρωσία έχει χάσει περισσότερα από 970 άρματα μάχης, πολλά από τα οποία έχουν καταστραφεί και μερικά άλλαξαν χέρια αφού βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα.

ΜΕΤΑΤΡΕΨΕ ΤΑ ΤΑΝΚ ΣΕ «ΧΡΩΜΑΤΑ ΠΕΡΠΑΤΗΤΑΣ»

Αν και οι απώλειες της Ρωσίας αποδίδονταν στα προηγμένα αντιαρματικά όπλα που προμήθευε η Δύση, η πραγματική αλήθεια αποκαλύφθηκε.

Αγνόησε το μοιραίο σχεδιαστικό ελάττωμα που είχε μετατρέψει τα οχήματα της Μόσχας σε «φέρετρα περιπάτου», που οδήγησε τα τανκς της σοβιετικής εποχής στο πεδίο για τον πόλεμο της Ουκρανίας, και το αποτέλεσμα ήταν ένα πλήρες φιάσκο.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΦΑΙΡΙΟ;

Ποιο είναι λοιπόν το μοιραίο ελάττωμα στα ρωσικά τανκς; Σε αντίθεση με τα δυτικά άρματα μάχης, τα άρματα μάχης γίνονται αμυντικά έναντι πιθανών ατυχημάτων, καθώς 40 οβίδες στοιβάζονται στον θάλαμο κυλίνδρου στον πυργίσκο των ρωσικών αρμάτων μάχης.

Οποιαδήποτε βολή από άρματα μάχης μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτή αντίδραση στον θάλαμο, προκαλώντας την ταυτόχρονη έκρηξη όλων των πυρομαχικών.

“Οποιοδήποτε χτύπημα προκαλεί αντίδραση θα εκτοξεύσει τα πυρομαχικά, προκαλώντας μια τεράστια έκρηξη και ο πυργίσκος κυριολεκτικά ανατινάζεται”, δήλωσε στο CNN ο σύμβουλος Sam Bendett του Κέντρου για την Ασφάλεια της Νέας Αμερικής.

Η ΡΩΣΙΑ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ! ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ

Το μοιραίο ελάττωμα στα τανκς αποκαλύφθηκε από την παρόμοια έκρηξη των ρωσικής κατασκευής αρμάτων μάχης T-72 που χρησιμοποιήθηκαν από το Ιράκ στους Πολέμους του Κόλπου το 1991 και το 2003. Το γεγονός ότι μεταγενέστερα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων των ρωσικής κατασκευής T-90 και T-80, είχαν την ίδια ευπάθεια τράβηξε την προσοχή των δυτικών χωρών.

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΣΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΜΕ ΦΟΡΤΩΣΗ ΛΙΓΩΝ ΣΦΑΙΡΩΝ

Αν και η Ρωσία γνώριζε το εν λόγω λάθος σχεδιασμού, απέτρεψε απώλειες τανκς φορτώνοντας λιγότερα οβίδες σε οχήματα στους Πολέμους της Τσετσενίας.

Ωστόσο, τα ρωσικά στρατεύματα, ξεχνώντας τα μαθήματα που πήραν από το παρελθόν στον πόλεμο που ξεκίνησαν κατά της Ουκρανίας, φόρτωσαν όσο το δυνατόν περισσότερα πυρομαχικά στα άρματα μάχης.

ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Ο αναλυτής της αμυντικής βιομηχανίας και πρώην αξιωματικός του βρετανικού στρατού Νίκολας Ντράμοντ δήλωσε ότι τα μέλη του πληρώματος δεν είχαν σχεδόν καμία πιθανότητα σε εκρήξεις που θα μπορούσαν να συμβούν σε ρωσικά άρματα μάχης και είπε: «Αν δεν μπορέσουν να βγουν έξω το πρώτο δευτερόλεπτο, θα γίνουν στάχτη».

Αυτή η δήλωση οδήγησε σε σχόλια ότι ο Πούτιν έστειλε τους στρατιώτες του στο θάνατο επίτηδες.

Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΧΡΟΝΙΑ

Σύμφωνα με την εκτίμηση του ουκρανικού στρατού σήμερα το πρωί, η Ρωσία έχασε 970 άρματα μάχης, 187 αεροσκάφη, 155 ελικόπτερα, 431 μονάδες πυροβολικού και οκτώ πλοία. Το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών που εδρεύει στην Ουάσιγκτον υποστηρίζει ότι θα χρειαστούν χρόνια για να ξαναφτιάξει η Ρωσία τα αποθέματά της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek