Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Μπορεί να χτυπήσει τη Ρωσία από την Ουκρανία! Θα στείλουν οι ΗΠΑ πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία;

  • από
Μπορεί να χτυπήσει τη Ρωσία από την Ουκρανία!  Θα στείλουν οι ΗΠΑ πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία;
Μπορεί να χτυπήσει τη Ρωσία από την Ουκρανία!  Θα στείλουν οι ΗΠΑ πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία;

Μιλώντας στην Εθνική Ημέρα Μνήμης, η οποία πραγματοποιήθηκε στη μνήμη των στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους ενώ υπηρετούσαν στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι η ελευθερία και η δημοκρατία δεν αποκτώνται εύκολα και υπενθύμισε στους στρατιώτες και πολίτες που αγωνίζονται για τη δημοκρατία τους στην Ουκρανία.

«Αν ξεχάσουμε τις θυσίες, ξεχνάμε την πραγματική μας ταυτότητα»

Μιλώντας από τον Λευκό Οίκο για να τιμήσει τη μνήμη των αμερικανών στρατιωτών που αγωνίζονται για την ελευθερία, ο Μπάιντεν είπε: “Σήμερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ως έθνος αναλαμβάνουν ένα ιερό τελετουργικό. Πρέπει να σκεφτούμε και να θυμόμαστε γιατί αν ξεχάσουμε, τις θυσίες που έχουν κάνει Το έθνος μας θα παραμείνει δυνατό, ελεύθερο και ενωμένο.” Αν ξεχάσουμε, ξεχνάμε την αρχική μας ταυτότητα”, είπε.

«Η ελευθερία δεν ήταν ποτέ εύκολη»

Δηλώνοντας ότι η Ημέρα Μνήμης είναι πάντα μια μέρα όπου ο πόνος και η υπερηφάνεια αναμειγνύονται, ο Μπάιντεν είπε: «Η χώρα τους είναι ακόμα ελεύθερη σήμερα γιατί πιστεύουν στην τιμή και είναι γενναίοι. Η ελευθερία δεν ήταν ποτέ εύκολη. Η δημοκρατία πάντα χρειαζόταν ήρωες. Σήμερα, στον συνεχή αγώνα για δημοκρατία και ελευθερία, η Ουκρανία και ο λαός της μάχονται στην πρώτη γραμμή για να σώσουν το έθνος τους. Αλλά ο αγώνας τους είναι μέρος ενός ευρύτερου αγώνα που ενώνει όλους τους ανθρώπους. Είναι μέρος μιας μάχης μεταξύ δημοκρατίας και αυτοκρατορίας. «Ανάμεσα στις ορέξεις και τις φιλοδοξίες ορισμένων, είναι μέρος της μάχης για τις θεμελιώδεις δημοκρατικές αρχές, το κράτος δικαίου, τις ελεύθερες και δίκαιες εκλογές, την ελευθερία του λόγου, της γραφής και του συνέρχεσθαι, την ελευθερία της λατρείας, την ελευθερία του Τύπου — βασικές αρχές σε μια ελεύθερη κοινωνία», είπε.

«Η δημοκρατία δεν είναι τέλεια, αλλά αξίζει να παλέψεις γι’ αυτήν, να πεθάνεις αν χρειαστεί»

Αναφέροντας ότι η δημοκρατία και η ελευθερία απαιτούν θυσίες, ο Μπάιντεν είπε: “Σήμερα επιβεβαιώνουμε ότι η ελευθερία αξίζει τη θυσία. Η δημοκρατία δεν είναι τέλεια, αλλά αξίζει να παλεύουμε γι’ αυτήν και να πεθάνουμε αν χρειαστεί. Η δημοκρατία μας είναι το μεγαλύτερο δώρο μας ως έθνος, που φέρεται από αυτούς έχουμε χάσει εντελώς σε αυτό το μονοπάτι.Για τη δημοκρατία μας, είναι πλέον συνεχώς Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για το έργο», είπε.

«Οι ελευθερίες και η διεθνής τάξη που έχουμε οικοδομήσει από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο με τρομερό κόστος δέχεται επίθεση».
Μιλώντας από τον Λευκό Οίκο την Εθνική Ημέρα Μνήμης, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν τόνισε το θάρρος των πολιτών και των στρατιωτών που αγωνίζονται για την πατρίδα τους στην Ουκρανία και είπε: «Σήμερα, ο κόσμος πιστεύει για άλλη μια φορά ότι οι δημοκρατικοί πολίτες και στρατιώτες στην Ουκρανία στέκονται μέχρι την τυραννία, την καταπίεση και την καταπίεση.βλέπει τη δύναμή του. “Οι ελευθερίες και η διεθνής τάξη που έχουμε οικοδομήσει με τρομερό κόστος από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο δέχονται επίθεση”, είπε ο Austin. “Όπως είπε ο πρόεδρος, στον πόλεμο μεταξύ δημοκρατίας και απολυταρχίας, οι δημοκρατίες βρίσκονται σε άνοδο αυτή τη στιγμή. Είμαστε εμπνευσμένο από την ενότητα των συμμάχων και των εταίρων μας και αντλεί δύναμη από τον αμερικανικό στρατό», είπε.

Μετά την τελετή, ο Μπάιντεν φύτεψε ένα δέντρο στη μνήμη των στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους στον Νότιο Κήπο του Λευκού Οίκου με τη σύζυγό του, Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν, και τα μέλη της οικογένειας των Αμερικανών στρατιωτών που επέζησαν.

«Οι ΗΠΑ δεν θα στείλουν πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία»

Από την άλλη πλευρά, ο Μπάιντεν είπε ότι δεν σκοπεύει να στείλει κανέναν πύραυλο στην Ουκρανία που μπορεί να φτάσει σε ρωσικό έδαφος. Ερωτηθείς εάν σκοπεύει να στείλει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία, ο Μπάιντεν είπε σε δήλωση στον Λευκό Οίκο πριν από τις εκδηλώσεις της Ημέρας Μνήμης σήμερα, «Δεν θα στείλω τίποτα που μπορεί να πυροβολήσει στη Ρωσία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek