Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Μόνιμος Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Thomas-Greenfield: Η Κίνα αισθάνεται άβολα να υποστηρίζει τη Ρωσία

  • από
Μόνιμος Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Thomas-Greenfield: Η Κίνα αισθάνεται άβολα να υποστηρίζει τη Ρωσία
Μόνιμος Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Thomas-Greenfield: Η Κίνα αισθάνεται άβολα να υποστηρίζει τη Ρωσία

Δηλώσεις στον αμερικανικό Τύπο για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας έκανε η Μόνιμη Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ. Ο Thomas-Greenfield, εκφράζοντας ότι η Κίνα αισθάνεται άβολα να υποστηρίζει τη Ρωσία λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, είπε: «Μπορώ να πω ότι η Κίνα αισθάνεται άβολα να παραμείνει σε αυτή τη θέση και θα παρατηρήσετε ότι απείχαν στις περισσότερες ψηφοφορίες, δεν ψήφισαν υπέρ της Ρωσίας. «Οι χώρες που απείχαν από τις ψηφοφορίες προκάλεσαν απογοήτευση στους Ρώσους, αλλά η αποχή της Κίνας θεωρήθηκε σοβαρό μήνυμα ότι η Ρωσία δεν ήταν με το μέρος της στην ανελέητη επίθεσή της κατά της Ουκρανίας», είπε.

Αναφερόμενος στην ομιλία του Ουκρανού Προέδρου Volodymyr Zelenskiy χθες στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο Thomas-Greenfield τόνισε ότι το συμβούλιο πρέπει να εκτιμηθεί γιατί μπόρεσε να απομονώσει τη Ρωσία παρά τα πάντα, και είπε: «Το γεγονός ότι οι Ρώσοι έχουν δικαίωμα βέτο δεν σημαίνει ότι πρέπει να ασκήσουμε βέτο στην απομόνωσή τους. Το γεγονός ότι ο Πρόεδρος Ζελένσκι ήταν συνδεδεμένος με το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και παρακολουθούσε αυτές τις τρομερές εικόνες ενώ η Ρωσία ήταν στην αίθουσα και ήταν σε θέση να κάνει μια ομιλία στο συμβούλιο αποκαλύπτει τη δύναμη αυτού του συμβουλίου. Αυτή η εξουσία του Συμβουλίου ήταν αρκετή για να τους καλέσει εδώ, να τους καταδικάσει, να τους απομονώσει και να τους εμποδίσει να χρησιμοποιήσουν αυτή την πλατφόρμα για την προπαγάνδα τους ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ο Τόμας-Γκρίνφιλντ σημείωσε επίσης ότι η επιθετική στάση της Ρωσίας οδήγησε σε ισχυρή συναίνεση στις χώρες του ΝΑΤΟ να σχηματίσουν μέτωπο και να καταδικάσουν τη Ρωσία, και επεσήμανε ότι η χώρα του ζήτησε την απομάκρυνση της Ρωσίας από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών αυτή την εβδομάδα.

Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky ζήτησε χθες να απομακρυνθεί η Ρωσία από το μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και εξέφρασε τις σκέψεις του ότι το Συμβούλιο δεν λειτούργησε σύμφωνα με τον σκοπό του. «Είναι σαφές ότι ο βασικός θεσμός στον κόσμο που έχει σχεδιαστεί για την καταπολέμηση της επιθετικότητας και τη διατήρηση της ειρήνης αποτυγχάνει να λειτουργήσει αποτελεσματικά», είπε ο Ζελένσκι στο συμβούλιο με το οποίο ήταν συνδεδεμένος στο διαδίκτυο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek