Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Νέα απειλή από τη Ρωσία για την Ουκρανία: Θα χτυπήσουμε το Κίεβο με περισσότερους πυραύλους!

  • από
Νέα απειλή από τη Ρωσία για την Ουκρανία: Θα χτυπήσουμε το Κίεβο με περισσότερους πυραύλους!
Νέα απειλή από τη Ρωσία για την Ουκρανία: Θα χτυπήσουμε το Κίεβο με περισσότερους πυραύλους!

Το υπουργείο Άμυνας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ο «αριθμός και το μέγεθος» των επιθέσεων θα αυξανόταν εάν στοχοποιηθούν οικισμοί.

Η προειδοποίηση ήρθε μετά την ανακοίνωση της Ρωσίας για επίθεση με πυραύλους σε στρατιωτικό εργοστάσιο κοντά στο Κίεβο. Εικάζεται ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε ως αντίποινα για την επίθεση ουκρανικών ελικοπτέρων σε ρωσικό χωριό.

Η Ουκρανία, από την άλλη πλευρά, υποστηρίζει ότι δεν πραγματοποιήθηκε τέτοια επίθεση.

«Απόψε, πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς «Kalibr» υψηλής ακρίβειας που εκτοξεύτηκαν από τη θάλασσα στη στεριά έπληξαν μια στρατιωτική εγκατάσταση έξω από το Κίεβο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Igor Konashkenov.

Ο Konashkanev είπε ότι η επίθεση είχε στόχο τη στρατιωτική εγκατάσταση Vizar, η οποία κατασκευάζει και επισκευάζει αντιαεροπορικά και αντιπλοϊκά πυραυλικά συστήματα. Ο εκπρόσωπος προειδοποίησε επίσης ότι οι πυραυλικές επιθέσεις στο Κίεβο θα ενταθούν εάν η Ουκρανία συνεχίσει να επιτίθεται σε ρωσικό έδαφος.

«Ως απάντηση στις τρομοκρατικές και δολιοφθορές επιθέσεις του εθνικιστικού καθεστώτος στο Κίεβο σε ρωσικό έδαφος, οι επιθέσεις σε στόχους στο Κίεβο θα αυξηθούν», είπε ο Konashkanev.

Ο Αντρέι Σίζοφ, 47 ετών, ο οποίος έχει ένα ξυλουργείο δίπλα στο εργοστάσιο, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η έκρηξη σημειώθηκε τη νύχτα.

Ο αυτόπτης μάρτυρας είπε, “Ο φρουρός μου τηλεφώνησε στη 1.30 και είπε ότι έγινε αεροπορική επιδρομή. Χτυπήθηκαν πέντε σημεία. Ο υπάλληλος μου ήταν στο γραφείο και πετάχτηκε από την έκρηξη”.

Οι ρωσικές αρχές κατηγόρησαν την Ουκρανία ότι έστειλε δύο ελικόπτερα στο χωριό Klimova, στην περιοχή Bryansk, σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από το ρωσικό έδαφος, χτυπώντας ένα κτίριο και τραυματίζοντας οκτώ άτομα.

Το Κίεβο αρνείται ότι πραγματοποίησε μια τέτοια επίθεση και υποστηρίζει ότι μια τέτοια εκδήλωση οργανώθηκε για να τροφοδοτήσει την «αντιουκρανική υστερία».

Το BBC δεν μπόρεσε να επαληθεύσει αυτούς τους ισχυρισμούς από ανεξάρτητες πηγές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek