Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Νέα απόφαση από τη Ρωσία: Κλείνουν ξένα πρακτορεία ειδήσεων!

  • από
Νέα απόφαση από τη Ρωσία: Κλείνουν ξένα πρακτορεία ειδήσεων!
Νέα απόφαση από τη Ρωσία: Κλείνουν ξένα πρακτορεία ειδήσεων!

Η κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου, η Δούμα, ενέκρινε το νόμο που εξουσιοδοτεί τους εισαγγελείς να κλείσουν τα γραφεία αυτών των ειδησεογραφικών οργανισμών λόγω της «εχθρικής συμπεριφοράς» ξένων ειδησεογραφικών οργανισμών στη Ρωσία, αφού οι δυτικές χώρες έκλεισαν τα γραφεία των ρωσικών κρατικών ειδησεογραφικών οργανισμών μετά Οι επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, θα ακυρωθεί και η διαπίστευση δημοσιογράφων που συνδέονται με τους κλειστούς ξένους ειδησεογραφικούς οργανισμούς.

«Στην τρέχουσα γεωπολιτική κατάσταση, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν γίνει όργανο επιρροής στο γνωστικό καθεστώς της κοινωνίας», ανέφεραν οι βουλευτές της Δούμας σχετικά με το νομοσχέδιο. Ο Ρώσος βουλευτής Andrey Lugovoy δήλωσε σε δήλωση σχετικά με το εγκεκριμένο νομοσχέδιο: «Θα είμαστε σε θέση να απαντήσουμε με τον ίδιο τρόπο στις ενέργειες των δυτικών κρατών κατά των ρωσικών ΜΜΕ. «Μπορούμε να παρατηρήσουμε πώς τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης που εκπέμπουν στις δυτικές χώρες τους τελευταίους 2 μήνες έχουν σταματήσει παράνομα και κατηγορηματικά ενάντια στην κοινή λογική επειδή φοβούνται την αλήθεια», είπε.

Ο Λουγκόγιοφ υπενθύμισε επίσης ότι, σύμφωνα με αυτό το σχέδιο νόμου, ο γενικός εισαγγελέας και οι αναπληρωτές του έχουν το δικαίωμα να ανακαλέσουν ή να τερματίσουν τις άδειες μετάδοσης αυτών των μέσων ενημέρωσης.

Το νομοσχέδιο, που ψηφίστηκε από τη Δούμα σε πρώτη ανάγνωση, απαγορεύει επίσης τη διανομή άρθρων ή άλλου υλικού από ειδησεογραφικά πρακτορεία που έχουν κλείσει από την εισαγγελία. Για να τεθεί σε ισχύ το νομοσχέδιο, πρέπει να εγκριθεί από την άνω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο, και στη συνέχεια να υπογραφεί από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Από την άλλη, τον περασμένο Μάρτιο, ο Πούτιν υπέγραψε νόμο που προβλέπει έως και 15 χρόνια φυλάκιση σε όσους σκόπιμα διέδιδαν «ψευδείς» ειδήσεις για τον ρωσικό στρατό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek