Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Νέα κίνηση από την Kinder, της οποίας το εργοστάσιο έκλεισε!

  • από
Νέα κίνηση από την Kinder, της οποίας το εργοστάσιο έκλεισε!
Νέα κίνηση από την Kinder, της οποίας το εργοστάσιο έκλεισε!

Διαπιστώθηκε ότι το βακτήριο Salmonella, που εμφανίστηκε στο Kinder Surprise και σε κάποια άλλα προϊόντα της σοκολατοποιίας Ferrero, έχουν μολύνει μέχρι στιγμής τουλάχιστον 62 άτομα στο Βέλγιο.

Σύμφωνα με τη δήλωση της Βελγικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφάλειας Τροφίμων (FAVV), 62 κρούσματα σαλμονέλας που εντοπίστηκαν από την Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας (Sciensano) μέσω ανάλυσης δειγμάτων κοπράνων και ερωτηματολογίων ασθενών συνδέθηκαν με το εργοστάσιο Ferrero στο Arlon.

Το FAVV ανέφερε ότι δεν αναμένεται σημαντική αύξηση των λοιμώξεων από σαλμονέλα. Η εκπρόσωπος του FAVV, Hélène Bonte, δήλωσε ότι 19 από τα άτομα με σαλμονέλα νοσηλεύτηκαν από 1 έως 5 ημέρες και τα παιδιά επηρεάστηκαν περισσότερο από τα βακτήρια.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, εκείνοι που προσβλήθηκαν από το βακτήριο ήταν παιδιά ηλικίας περίπου 6 ετών, κατά μέσο όρο. Ο μεγαλύτερος ασθενής ήταν 47 ετών. Αυτοί οι άνθρωποι είχαν συμπτώματα όπως διάρροια, πόνους στην κοιλιά και πυρετό.

Τον Απρίλιο, ξεκίνησε μια έρευνα όταν άνθρωποι σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ολλανδίας και του Βελγίου, αρρώστησαν αφού έφαγαν προϊόντα σοκολάτας Kinder.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) ανακοίνωσε τον Απρίλιο ότι εντοπίστηκαν περίπου 150 κρούσματα σαλμονέλας στο Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιρλανδία, το Λουξεμβούργο, την Ολλανδία, τη Νορβηγία, την Ισπανία και τη Σουηδία και στο Ηνωμένο Βασίλειο σε σχέση με προϊόντα σοκολάτας Kinder.

Αποκαλύφθηκε ότι το βακτήριο συναντήθηκε για πρώτη φορά στις 15 Δεκεμβρίου πέρυσι στο εργοστάσιο στο Arlon του Βελγίου.

Η πρώτη αίτηση σχετικά με το βακτήριο που εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο έγινε στην Αγγλία στις 7 Ιανουαρίου. Κατά τους εσωτερικούς ελέγχους του εργοστασίου, διαπιστώθηκε ότι οι υπάλληλοι της Ferrero δεν ενημέρωσαν τις επίσημες αρχές για το βακτήριο Salmonella που εντοπίστηκε σε φίλτρο δεξαμενής που περιείχε πρώτες ύλες για προϊόντα σοκολάτας.

Στη συνέχεια, οι βελγικές αρχές σφράγισαν το εργοστάσιο της Ferrero. Όλα τα προϊόντα σοκολάτας Kinder που παράγονται στο Βέλγιο Arlon ανακλήθηκαν επίσης από τα ράφια. Οι βελγικές αρχές τόνισαν ότι το κλείσιμο του εργοστασίου «δεν ήταν μια χαμένη απόφαση».

ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΝΕΑ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Σύμφωνα με τα νέα του BBC Turkish, η εταιρεία Ferrero με έδρα την Ιταλία υπέβαλε επίσημη αίτηση στις βελγικές αρχές για επανεκκίνηση της παραγωγής. Το FAVV αξιολογεί τώρα την εφαρμογή.

Εάν τα αποτελέσματα των ερευνών είναι θετικά, η Ferrero θα λάβει προσωρινή άδεια για επανεκκίνηση της παραγωγής. Μετά από τρεις μήνες, θα γίνει τελική αξιολόγηση για το εάν το εργοστάσιο θα συνεχίσει την παραγωγή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek