Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Νέες κυρώσεις από την Αγγλία στη Ρωσία – Last Minute World News

  • από
Νέες κυρώσεις από την Αγγλία στη Ρωσία - Last Minute World News
Οι νέες κυρώσεις της Βρετανίας στη Ρωσία

Μετά τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο αύξησε τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Σε δήλωση του Γραφείου του Βρετανού Πρωθυπουργού, ανέφερε ότι όλα τα περιουσιακά στοιχεία της μεγαλύτερης ρωσικής τράπεζας SberBank δεσμεύτηκαν και όλες οι νέες ξένες επενδύσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο στη Ρωσία έληξαν. Στη δήλωση, αναφέρθηκε ότι όλες οι εισαγωγές ρωσικού άνθρακα και πετρελαίου θα σταματήσουν μέχρι το τέλος του 2022.

Στη δήλωση αναφέρθηκε επίσης ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα αναλάβει δράση κατά των ολιγαρχών και βασικών στρατηγικών τομέων και αναφέρθηκε ότι η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών Liz Truss θα καλέσει τους συναδέλφους της να διατηρήσουν τη δυναμική στα νέα κύματα κυρώσεων στους Υπουργούς Εξωτερικών της G7. Αύριο θα γίνει συνάντηση.

Στη δήλωση, η οποία ανέφερε ότι τα περιουσιακά στοιχεία της SberBank και της Credit Bank of Moscow δεσμεύτηκαν, αναφέρθηκε ότι η SberBank είναι η μεγαλύτερη τράπεζα στη Ρωσία και αυτή η απόφαση κυρώσεων ελήφθη σε συντονισμό με τις ΗΠΑ.

Στη δήλωση, η οποία ανέφερε ότι όλες οι νέες ξένες επενδύσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο στη Ρωσία έχουν φτάσει στο τέλος τους, αναφέρθηκε ότι το ύψος των βρετανικών επενδύσεων στη Ρωσία το 2020 είναι πάνω από 11 δισεκατομμύρια λίρες και αυτό θα είναι άλλο ένα μεγάλο πλήγμα για τη Ρωσία. οικονομία.

Στη δήλωση, αναφέρθηκε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα τερματίσει κάθε εξάρτησή του από τον ρωσικό άνθρακα και το πετρέλαιο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, μετά το οποίο δηλώθηκε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα τερματίσει τις εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία το συντομότερο δυνατό.

Από την επόμενη εβδομάδα, η εξαγωγή σημαντικού εξοπλισμού διύλισης πετρελαίου και καταλυτών θα απαγορευτεί επίσης, ανέφερε η δήλωση, προσθέτοντας ότι αυτό θα μειώσει την ικανότητα της Ρωσίας να παράγει και να εξάγει πετρέλαιο, στοχεύοντας όχι μόνο στη χρηματοδότηση της βιομηχανίας αλλά και στις δυνατότητές της στο σύνολό της. .

Η Βρετανία, η οποία επίσης απαγορεύει την εισαγωγή προϊόντων σιδήρου και χάλυβα, που αποτελεί σημαντική πηγή εισοδήματος για τη Ρωσία, πρόσθεσε 8 ακόμη ολιγάρχες στη λίστα κυρώσεων.

Μεταξύ των ολιγαρχών στη λίστα κυρώσεων, ο Viatcheslav (Moshe) Kantor, ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας λιπασμάτων Acron, η οποία είναι ζωτικής στρατηγικής σημασίας για τη ρωσική κυβέρνηση, ο Andrey Guryev, ο γνωστός στενός φίλος του Βλαντιμίρ Πούτιν και ο ιδρυτής του Η PhosAgro, μια ζωτικής σημασίας στρατηγική εταιρεία παραγωγής λιπασμάτων, ο Ρώσος Sergey Kogogin, Διευθυντής του κατασκευαστή φορτηγών και λεωφορείων Kamaz, συμπεριλαμβανομένου του στρατού, ο Sergey Sergeyevich Ivanov, Πρόεδρος της Alrosa, του μεγαλύτερου παραγωγού διαμαντιών στον κόσμο, για τον οποίο έχει επίσης τιμωρηθεί το Ηνωμένο Βασίλειο, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Novatek, του μεγαλύτερου παραγωγού φυσικού αερίου της Ρωσίας. νερό Leonid Mikhelson, Διευθύνων Σύμβουλος της τρίτης μεγαλύτερης ρωσικής τράπεζας Gazprombank Andrey Akimov, Aleksander Dyukov, Διευθύνων Σύμβουλος της GazpromNeft, της τρίτης μεγαλύτερης και κυρίως κρατικής εταιρείας παραγωγής πετρελαίου της Ρωσίας, και της SGM, της μεγαλύτερης ρωσικής παραγωγού αγωγών φυσικού αερίου δηλώθηκε ότι ο ιδιοκτήτης του γιου του Boris Borisovich Rotenberg.

«Δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να νικήσει η Ουκρανία»

Ο Τρας ανέφερε σε μια δήλωση σχετικά με τις κυρώσεις: «Σήμερα εντείνουμε την εκστρατεία μας για να τερματίσουμε τον φρικτό πόλεμο του Πούτιν με μερικές από τις πιο σκληρές κυρώσεις μας ποτέ. Το τελευταίο μας κύμα μέτρων θα βάλει τέλος στις εισαγωγές ρωσικής ενέργειας από τη Βρετανία και θα καταστρέψει την πολεμική μηχανή του Πούτιν, επιβάλλοντας κυρώσεις σε περισσότερους ανθρώπους και επιχειρήσεις. «Δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να νικήσει η Ουκρανία», είπε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek