Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Νέο πρόγραμμα από τις ΗΠΑ για τον πόλεμο της Ουκρανίας

  • από
Νέο πρόγραμμα από τις ΗΠΑ για τον πόλεμο της Ουκρανίας
Νέο πρόγραμμα από τις ΗΠΑ για τον πόλεμο της Ουκρανίας

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε την έναρξη ενός νέου προγράμματος για την αποκάλυψη, ανάλυση και κοινοποίηση ευρέως προσβάσιμων αποδεικτικών στοιχείων για εγκλήματα πολέμου και άλλες φρικαλεότητες που διέπραξε η Ρωσία στην Ουκρανία. «Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την τεκμηρίωση, την επαλήθευση και τη διάδοση αποδεικτικών στοιχείων ανοιχτού κώδικα σχετικά με τις ενέργειες των ρωσικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια του βάναυσου πολέμου του Προέδρου Πούτιν», ανέφερε το υπουργείο σε δήλωση.
Δηλώνοντας ότι με το πρόγραμμα «Conflict Observatory», οι διαθέσιμες πληροφορίες θα κοινοποιούνται δημόσια μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, το Υπουργείο είπε: «Οι διαθέσιμες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών που μοιράζονται μέσω δορυφορικών εικόνων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης, είναι διαθέσιμες στο κοινό και εμπορικά και σε σύμφωνα με τα διεθνή νομικά πρότυπα, λογαριασμός Θα αναλυθεί και θα διατηρηθεί για χρήση σε μηχανισμούς λογοδοσίας.
«Το Παρατηρητήριο Συγκρούσεων είναι άλλη μια απόδειξη της αποφασιστικής υποστήριξης των ΗΠΑ στον λαό της Ουκρανίας που υπερασπίστηκε γενναία τη χώρα και την ελευθερία του ως απάντηση στον προμελετημένο, άδικο και αδικαιολόγητο πόλεμο του Προέδρου Πούτιν», ανέφερε το υπουργείο.
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημείωσε επίσης ότι το πρόγραμμα «περιλαμβάνει, υπό τις κατάλληλες δικαιοδοσίες, τη διατήρηση αυστηρών διαδικασιών επιμέλειας για μελλοντικές αστικές και ποινικές νομικές διαδικασίες», σημειώνοντας ότι το πρόγραμμα διεξήχθη σε συνεργασία με την Esri, μια εταιρεία συστημάτων πληροφοριών, και το Εργαστήριο Ανθρώπινης Έρευνας του Πανεπιστημίου Yale και το PlanetScape Ai.

ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
“Σήμερα εγκαινιάσαμε ένα νέο παρατηρητήριο συγκρούσεων για την Ουκρανία. Το πρόγραμμα θα συλλάβει, θα αναλύσει και θα δημοσιοποιήσει πηγές πληροφοριών και αποδεικτικών στοιχείων για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ζημιές σε αστικές υποδομές”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις σε συνέντευξη Τύπου.

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΠΟΣΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ»
“Οι πληροφορίες που συλλέγονται από το παρατηρητήριο συγκρούσεων θα αποτελέσουν πηγή για τον κόσμο να δει τις βάναυσες ενέργειες των ρωσικών δυνάμεων εναντίον των Ουκρανών και θα ρίξει φως στις φρικαλεότητες”, είπε ο Price. “Θα παρέχει πληροφορίες και πόρους για να αντικρούσει τις εκστρατείες παραπληροφόρησης της Ρωσίας και να επεκτείνουμε τους μηχανισμούς λογοδοσίας μας και των εταίρων μας. Τι «Είμαστε αποφασισμένοι να δούμε την απονομή της δικαιοσύνης, ανεξάρτητα από το πόσο καιρό θα χρειαστεί».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek