Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ξεκούραση από τον Ζελένσκι: Αφήνουμε το τραπέζι!

  • από
Ξεκούραση από τον Ζελένσκι: Αφήνουμε το τραπέζι!
Ξεκούραση από τον Ζελένσκι: Αφήνουμε το τραπέζι!

Μιλώντας στη συνάντηση του Chatham House, μιας δεξαμενής σκέψης στην Αγγλία, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι ισχυρίστηκε ότι η Ρωσία προσπαθεί να αποφύγει τη δίωξη για εγκλήματα πολέμου μέσω πυρηνικής απειλής.

«Ως πυρηνικό κράτος, έχουν πλήρη εμπιστοσύνη ότι δεν θα διωχθούν για εγκλήματα πολέμου», είπε ο Ζελένσκι. είπε τα λόγια του.

Ο Ουκρανός ηγέτης προέτρεψε τη Δύση να κάνει περισσότερα για να φέρει τους υπεύθυνους για εγκλήματα πολέμου στη δικαιοσύνη πιο γρήγορα, προσθέτοντας ότι «οι Ρώσοι ηγέτες πιστεύουν ότι η ευθύνη μπορεί να καθυστερήσει για δεκαετίες εάν χρειαστεί».

Αναφέροντας τις προσπάθειες εκκένωσης στη Μαριούπολη και τα γεγονότα στο εργοστάσιο χάλυβα Azovstal, ο Ζελένσκι είπε ότι οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις δεν θα συνεχιστούν εάν η Ρωσία έβλαψε ή ακόμη και σκότωνε πολίτες ή στρατιώτες που θα μπορούσαν να εκκενωθούν.

«Η ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗ ΑΓΓΙΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ»

Μιλώντας στο Chatham House, ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelenskiy είπε ότι η κατεστραμμένη πόλη-λιμάνι της Μαριούπολης είναι «παράδειγμα βασανιστηρίων και πείνας που χρησιμοποιείται ως όπλο πολέμου», προσθέτοντας ότι κανένας διεθνής οργανισμός δεν μπορεί να εισέλθει στην πόλη.

«Αυτή η απάνθρωπη σκληρότητα είναι απόδειξη του πώς ο ρωσικός στρατός μεταχειρίζεται τους ανθρώπους».

Εξηγώντας ότι οι θάνατοι εδώ δεν προκλήθηκαν από τον πόλεμο και όχι από στρατιωτικό επεισόδιο, ο Ζελένσκι είπε: «Αυτό είναι βασανιστήριο μέχρι θανάτου. Αυτό είναι τρομοκρατία και μίσος». χρησιμοποίησε τη φράση.

«Η ΡΩΣΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ»

Λέγοντας ότι η Μαριούπολη καταστράφηκε και ολόκληρη η πόλη καταστράφηκε, ο Ουκρανός ηγέτης εξήγησε ότι χρειαζόταν όπλα και εξοπλισμό για να σπάσει τον αποκλεισμό στο χαλυβουργείο Azovstal και είπε: «Η Ρωσία θα συνεχίσει να επιτίθεται στην Ουκρανία μέχρι να τους σταματήσουμε».

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelenski δήλωσε ότι δεν έχουν σπάσει όλες οι διπλωματικές γέφυρες με τη Ρωσία, αλλά ότι για να είναι επιτυχείς οι ειρηνευτικές συνομιλίες, η Ρωσία πρέπει πρώτα να επιστρέψει στα εδάφη που κατείχε πριν από την εισβολή της στις 23 Φεβρουαρίου.

«Εκλέχτηκα πρόεδρος της Ουκρανίας, όχι μια μίνι Ουκρανία», είπε, προσθέτοντας ότι η Ουκρανία δεν μπορεί να επιτρέψει τη μείωση του πληθυσμού της κατά 11 εκατομμύρια, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχασαν γη και διέφυγαν στο εξωτερικό. Ο Ζελένσκι είπε επίσης ότι δεν βλέπει την επιθυμία της Ρωσίας για ειρήνη.

ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗ ΝΙΚΗ

Λέγοντας ότι μια νίκη για την Ουκρανία περιλαμβάνει την επιστροφή της χώρας στην κατάσταση από την οποία ξεκίνησε οικονομικά, ο Ζελένσκι πρόσθεσε ότι «αυτή είναι η βούληση του ουκρανικού λαού» και κάλεσε για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ο Ζελένσκι αναφέρθηκε επίσης στην πολεμική για τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ Γερμανίας και Ρωσίας και είπε ότι ο γερμανός καγκελάριος Scholz κλήθηκε να έρθει στην Ουκρανία. Είπε ότι μπορούσε να έρθει όποτε ήθελε.

Ο Ζελένσκι, χωρίς να κατονομάσει τη χώρα, κατηγόρησε ορισμένους ότι «θέλουν να επιτύχουν μια ισορροπία». Αναφερόμενος στη Γερμανία, ο Ζελένσκι είπε: “Θέλουν να είναι στη γκρίζα ζώνη και να μείνουν στη σκιά, περπατώντας ανάμεσα στις σταγόνες της βροχής. Αλλά δεν είναι βροχή. Όλοι βραχούν”. είπε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek