Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας συνεχίζονται μέσω τηλεδιάσκεψης

  • από
Οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας συνεχίζονται μέσω τηλεδιάσκεψης
Οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας συνεχίζονται μέσω τηλεδιάσκεψης

Ενώ συνεχίζονται οι επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών συνεχίζονται.

Μετά τις διαπραγματεύσεις που διεξήχθησαν στην Κωνσταντινούπολη από τις διαπραγματευτικές αντιπροσωπείες της Ρωσίας και της Ουκρανίας, οι εκπρόσωποι των δύο χωρών πραγματοποίησαν νέα συνάντηση σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο πρόεδρος της Ρωσικής Διαπραγματευτικής Ομάδας, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, έκανε μια δήλωση στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «Συνεχίζουμε τις διαπραγματεύσεις μέσω τηλεδιάσκεψης. «Η στάση μας για την Κριμαία και το Ντονμπάς δεν έχει αλλάξει», είπε.

Ο Mikhail Podolyak, Σύμβουλος του Γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας, ο οποίος βρισκόταν στην ουκρανική αντιπροσωπεία, δήλωσε: «Οι διαπραγματεύσεις συνεχίστηκαν διαδικτυακά με τη συμμετοχή υποομάδων εργασίας».

ΠΡΩΤΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Η Τουρκία, η οποία διαδραμάτισε βασικό ρόλο στη διαμεσολάβηση μεταξύ των δύο χωρών από την έναρξη του πολέμου Ουκρανίας-Ρωσίας, συνεχίζει τις επαφές της και με τις δύο πλευρές.

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχαν τηλεφωνική επικοινωνία.

ΕΞΗΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Σύμφωνα με τη δήλωση της Διεύθυνσης Επικοινωνιών της Προεδρίας, συζητήθηκε η συνάντηση των διαπραγματευτικών αντιπροσωπειών της Ρωσίας και της Ουκρανίας την Τρίτη στην Κωνσταντινούπολη.

«ΑΝΥΨΩΣΕ ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ»

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι η θετική και εποικοδομητική συνάντηση των ρωσο-ουκρανικών αντιπροσωπειών στην Κωνσταντινούπολη δημιούργησε ελπίδες για ειρήνη.

Δηλώνοντας ότι είναι σημαντικό τα μέρη να ενεργούν με κοινή λογική και να διατηρήσουν τον διάλογο, ο Πρόεδρος Ερντογάν εξέφρασε ότι θέλουν να επιστέψουν τις ειρηνευτικές προσπάθειές τους φέρνοντας κοντά τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν και τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΤΙΝ

Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν ευχαρίστησε επίσης τον Πρόεδρο Ερντογάν για τη διοργάνωση της συνάντησης των αντιπροσωπειών διαπραγμάτευσης Ρωσίας-Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek