Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Οι επιστήμονες προειδοποίησαν! Το πρώτο κρούσμα ήρθε από την Ταϊλάνδη

  • από
Οι επιστήμονες προειδοποίησαν!  Το πρώτο κρούσμα ήρθε από την Ταϊλάνδη
Οι επιστήμονες προειδοποίησαν!  Το πρώτο κρούσμα ήρθε από την Ταϊλάνδη

Ως αποτέλεσμα επιστημονικών μελετών που διεξήχθησαν στην Ταϊλάνδη για περίπου ένα χρόνο, διαπιστώθηκε ότι ο Covid-19 μεταδόθηκε από γάτα σε άνθρωπο για πρώτη φορά. Ως αποτέλεσμα της έρευνας που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Prince of Songkla στην Μπανγκόκ, διαπιστώθηκε ότι ένας 32χρονος κτηνίατρος, ο οποίος είχε Covid-19 πέρυσι, πιθανότατα κόλλησε τον ιό από μια γάτα της οποίας οι ιδιοκτήτες ήταν επίσης Covid-19. εκείνη την ώρα και φτερνίστηκε στο πρόσωπό του κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Στο πλαίσιο των ερευνών, τα δείγματα γονιδίου του ιού από τα δείγματα του ιού που ελήφθησαν από τον κτηνίατρο και τα δείγματα γονιδίου του ιού της γάτας που θεράπευσε 5 ημέρες πριν την ασθένεια και φτέρνιζε στο πρόσωπο κατά τη διάρκεια της θεραπείας και οι ιδιοκτήτες της γάτας έδειξαν υψηλή ομοιότητα. Διαπιστώθηκε ότι η γάτα, που κόλλησε τον ιό από τους ιδιοκτήτες της, τον πέρασε στον κτηνίατρο μετά από φτέρνισμα, ενώ το δείγμα βλέννας ελήφθη για τη θεραπεία της.

Ο γιατρός φορούσε μόνο μάσκα.

Αναφέρθηκε ότι ο κτηνίατρος φορούσε μόνο μάσκα και δεν φορούσε καμία ασπίδα προσώπου κατά τη διάρκεια της θεραπείας που εφάρμοσε στη γάτα.

Οι επιστήμονες προειδοποίησαν

Ως αποτέλεσμα έρευνας που διεξήχθη τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες δήλωσαν ότι πολλά θηλαστικά όπως γάτες, σκύλοι, βολίδες, κουνάβια, νυχτερίδες, χάμστερ, βιζόν, χοίροι, κουνέλια και αλεπούδες μπορεί να είναι φορείς του ιού Covid-19. Πέρυσι, ο Αμερικανικός Οργανισμός Υγείας στις ΗΠΑ εκδόθηκε μια δήλωση ότι οι γάτες και οι σκύλοι μπορούν να είναι φορείς του ιού Covid-19 και ότι οι ιδιοκτήτες θετικών κρουσμάτων θα πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες προσωπικής απόστασης που ισχύουν για έναν άνθρωπο, όπως ακριβώς κατοικίδια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek