Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Οι ηγέτες της Εσθονίας, της Πολωνίας, της Λετονίας και της Λιθουανίας συναντήθηκαν με τον Ζελένσκι

  • από
Οι ηγέτες της Εσθονίας, της Πολωνίας, της Λετονίας και της Λιθουανίας συναντήθηκαν με τον Ζελένσκι
Οι ηγέτες της Εσθονίας, της Πολωνίας, της Λετονίας και της Λιθουανίας συναντήθηκαν με τον Ζελένσκι

Οι ηγέτες της Εσθονίας, της Πολωνίας, της Λετονίας και της Λιθουανίας, που πήγαν χθες στο Κίεβο για να δείξουν την υποστήριξή τους στην Ουκρανία, συναντήθηκαν με τον Πρωθυπουργό της Ουκρανίας Denis Shmihal και επισκέφθηκαν τη Borodyanka, μια από τις περιοχές όπου είχε αποσυρθεί η Ρωσία.

«ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΝΕ ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΩΡΙΑ»

Ο Shmihal μοιράστηκε στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την επίσκεψη: «Είμαστε μάρτυρες τεράστιων καταστροφών στα χωριά και τις πόλεις της περιοχής του Κιέβου. «Τα εγκλήματα πολέμου της Ρωσίας πρέπει να τιμωρηθούν», είπε. Σημειώνοντας ότι ο Λετονός ηγέτης Levits, Irpin και Borodyanka φέρουν νέα ίχνη της καταστροφής που προκάλεσε η Ρωσία, «Η Ουκρανία αξίζει μια μεγάλη προσπάθεια ανάκαμψης όπως το Σχέδιο Μάρσαλ, το οποίο βοήθησε στην ανάκαμψη της Δυτικής Ευρώπης μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Τώρα είναι ώρα να προγραμματίσουμε», είπε. Ο Λιθουανός ηγέτης Nauseda είπε: «Εδώ είναι που δείχνει το πρόσωπό της η σκοτεινή πλευρά της ανθρωπότητας. Τα βάναυσα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε ο ρωσικός στρατός δεν θα μείνουν ατιμώρητα. Οι εγκληματίες πολέμου πρέπει να διώκονται διεθνώς.

Μείνε δυνατή Ουκρανία», είπε. Από την άλλη πλευρά, ο ηγέτης της Εσθονίας Karis δήλωσε ότι αισθάνεται τη φρίκη των εγκλημάτων που διέπραξε ο ρωσικός στρατός εναντίον του ουκρανικού λαού και είπε: «Οι δολοφονίες και τα βασανιστήρια, η χρήση παράνομων όπλων, τα βάναυσα εγκλήματα πολέμου δεν θα μείνουν ατιμώρητα».

NAUSEDA: Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΠΛΑ

Ο Nauseda μοιράστηκε επίσης φωτογραφίες από τα τανκς, λέγοντας: «Ρωσικά τανκς που καταστράφηκαν από τον ουκρανικό στρατό στη Ντμίτριβκα. Ο ηρωισμός, η αγάπη για την ελευθερία και την πατρίδα πάντα θριαμβεύουν επί της θηριωδίας. «Η Ουκρανία χρειάζεται όπλα για να πολεμήσει αυτή τη στιγμή», είπε.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΗΓΕΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΖΕΛΕΝΣΚ

Αργότερα, οι ηγέτες συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky. Μιλώντας στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Εσθονός πρόεδρος Karis είπε: «Ο ουκρανικός λαός έδειξε απίστευτο θάρρος ενάντια στον βάναυσο ρωσικό στρατό. Η Ουκρανία θέλει να είναι ελεύθερη και έχει κάθε δικαίωμα να είναι ελεύθερη. Η Ουκρανία είναι μέρος της ευρωπαϊκής οικογένειας. Μαζί με τους προέδρους της Πολωνίας, της Λετονίας και της Λιθουανίας, εκφράσαμε την πλήρη υποστήριξή μας στον Ζελένσκι».

ΚΑΡΗΣ: Ρωσικά στρατεύματα να ψεκάζονται ΠΑΝΤΟΥ

Εκφράζοντας ότι η Εσθονία παρέχει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία στην κλίμακα του ενός τρίτου του ετήσιου αμυντικού της προϋπολογισμού, ο Karis δήλωσε ότι η Ουκρανία χρειάζεται περισσότερη βοήθεια τώρα και ότι οι δυτικές χώρες θα πρέπει να κάνουν περισσότερα για να βοηθήσουν την Ουκρανία. Ο Καρής συνέχισε τις δηλώσεις του ως εξής: «Η Ρωσία πρέπει να χάσει αυτόν τον πόλεμο, διαφορετικά δεν θα υπάρξει ειρήνη στην Ευρώπη. Τα ρωσικά στρατεύματα πρέπει να απωθηθούν παντού, όπως στο Κίεβο. Όλα τα ρωσικά εγκλήματα πολέμου πρέπει να διερευνηθούν και όλοι όσοι εμπλέκονται στην οργάνωση και τη διάπραξη αυτών των εγκλημάτων πρέπει να διωχθούν. Οι δολοφονίες, τα βασανιστήρια, η χρήση παράνομων όπλων δεν θα μείνουν ατιμώρητες. Η Εσθονία θα υποστηρίξει τις δικαστικές προσπάθειες της Ουκρανίας και του ΔΠΔ (Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο) παρέχοντας την απαραίτητη εμπειρογνωμοσύνη».

NAUSEDA: ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ στην ΕΕ

Σε δήλωση σχετικά με τη συνάντηση, ο Λιθουανός πρόεδρος Nauseda δήλωσε ότι μαζί με τους άλλους ηγέτες, εξέφρασαν την πλήρη υποστήριξή τους στον Zelenski στο Κίεβο και είπε: «Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ και να βοηθάμε αυτό το ηρωικό έθνος να ξεπεράσει τη φρίκη του πολέμου. Η ενότητα είναι η δύναμή μας. «Θα σταθούμε δίπλα στην Ουκρανία μέχρι τη νίκη», είπε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek