Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Οι ΗΠΑ έδειξαν τον δρόμο για τον πόλεμο της Ουκρανίας: Θα τερματίσει τη σύγκρουση!

  • από
Οι ΗΠΑ έδειξαν τον δρόμο για τον πόλεμο της Ουκρανίας: Θα τερματίσει τη σύγκρουση!
Οι ΗΠΑ έδειξαν τον δρόμο για τον πόλεμο της Ουκρανίας: Θα τερματίσει τη σύγκρουση!

«Διαβούλευση άμυνας και ασφάλειας για την Ουκρανία, στην οποία συμμετείχε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Hulusi Akar, στην αεροπορική βάση Ramstein στο κρατίδιο Ρηνανίας-Παλατινάτο της Γερμανίας για να συζητηθούν τα θέματα ενίσχυσης της άμυνας της Ουκρανίας και προμήθειας όπλων ενόψει της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Ομαδική Συνάντηση» πραγματοποιήθηκε.
«Έθνη από όλο τον κόσμο είναι ενωμένα στην αποφασιστικότητά τους να υποστηρίξουν την Ουκρανία στον αγώνα της ενάντια στην αυτοκρατορική επιθετικότητα της Ρωσίας», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν σε δελτίο τύπου μετά τη συνάντηση.

«Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑ”
Ο Όστιν είπε, “Ήταν μια σημαντική και εξαιρετικά εποικοδομητική ημέρα. Είχαμε εξαιρετικές συζητήσεις και είχαμε μια πλούσια αλληλεπίδραση. Ξεκινήσαμε όλοι με μια διαφανή και κοινή κατανόηση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι Ουκρανοί. Η δουλειά μας μαζί σε χρόνο ρεκόρ έχει κάνει ένα τεράστιο διαφορά στο πεδίο της μάχης. Ο Πρόεδρος Zelenskiy επίσης το κατέστησε σαφές. Οι χώρες σε όλο τον κόσμο έχουν αναλάβει δράση για να καλύψουν τις επείγουσες ανάγκες της Ουκρανίας. Βλέπουμε όλο και περισσότερα προς αυτή την κατεύθυνση κάθε μέρα. Αλλά δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Γι’ αυτό πρέπει να δράσουμε γρήγορα.”
Αναφερόμενος στα αμυντικά οχήματα που θα παρασχεθούν στην Ουκρανία, ο Όστιν χαρακτήρισε την απόφαση της Γερμανίας να προμηθεύσει 50 αντιαεροπορικά πυροβόλα τύπου Gepard στην Ουκρανία ως «σημαντική κίνηση». «Αυτά τα συστήματα θα παρέχουν πραγματική χωρητικότητα για την Ουκρανία», είπε ο Όστιν, προσθέτοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα στείλει επιπλέον αντιαεροπορικά συστήματα και ο Καναδάς θα στείλει τεθωρακισμένα οχήματα.
Δηλώνοντας ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θα συναντώνται μία φορά το μήνα για να συζητούν τις αμυντικές ανάγκες και τη στρατηγική πολέμου της Ουκρανίας ενάντια στη ρωσική εισβολή, ο Όστιν είπε: «Δείξαμε την ακλόνητη υποστήριξή μας στην Ουκρανία στη σημαντική συνεδρίαση που πραγματοποιήσαμε για τη μακροπρόθεσμη υποστήριξη της την άμυνα της Ουκρανίας».

«Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ»
Δηλώνοντας ότι το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία εξαρτάται από τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Όστιν είπε, “Νομίζω ότι το πρώτο βήμα είναι να τερματιστεί αυτή η σύγκρουση. Αυτός που θα την τερματίσει είναι ο Πούτιν. Επειδή αυτός ξεκίνησε τον πόλεμο”.
Περιγράφοντας τις επιθέσεις του Πούτιν στην Ουκρανία ως “άδικες”, ο Όστιν είπε ότι η χαλάρωση της έντασης θα εξαρτηθεί από την απόφαση του Πούτιν, προσθέτοντας: “Θα είναι απόφαση του Πούτιν να αποκλιμακώσει τις εντάσεις και να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Και όλοι θέλουμε πραγματικά να το δούμε αυτό να συμβεί .”

«Η ΡΩΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ»
Λέγοντας ότι η επιθετικότητα της Ρωσίας στην Ουκρανία θα αποτραπεί από το να επεκταθεί στις γειτονικές χώρες, ο Όστιν είπε: “Οι απώλειες της Ρωσίας όσον αφορά τις χερσαίες δυνάμεις είναι αρκετά υψηλές. Έχουν χάσει πολύ εξοπλισμό και ως εκ τούτου είναι πιο αδύναμες όσον αφορά τις στρατιωτικές δυνατότητες από ό,τι ξεκίνησαν. Θα είναι πιο δύσκολο γι ‘αυτούς να το αλλάξουν αυτό λόγω των εμπορικών περιορισμών. Με αυτόν τον τρόπο, θα είμαστε για άλλη μια φορά σίγουροι ότι δεν έχουν την ικανότητα να εκφοβίζουν τους γείτονές τους, κάτι που είδαμε στην αρχή της σύγκρουσης.”
Ενόψει των ερωτήσεων σχετικά με τις εκρήξεις στη Μολδαβία, ο Όστιν είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να ερευνούν την αιτία των εκρήξεων. “Σίγουρα δεν θέλουμε να δούμε καμία διάχυση. Είναι σημαντικό να βεβαιωθούμε ότι κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βεβαιωθούμε ότι η Ουκρανία είναι επιτυχής”, είπε ο Όστιν, σχετικά με τις ανησυχίες σχετικά με την επέκταση της σύγκρουσης πέρα ​​από την Ουκρανία.

“ΟΙ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΕΣ”
Ο Όστιν είπε ότι πιστεύει ότι η πιθανότητα χρήσης πυρηνικών όπλων είναι “πολύ επικίνδυνη και άχρηστη”. “Κανείς δεν θέλει να δει έναν πυρηνικό πόλεμο, νομίζω ότι οι εικασίες για τη χρήση πυρηνικών όπλων είναι άχρηστες και επικίνδυνες”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek