Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Οι ΗΠΑ αποσύρουν τη δήλωση της Ουκρανίας: Συγγνώμη για το λάθος

  • από
Οι ΗΠΑ αποσύρουν τη δήλωση της Ουκρανίας: Συγγνώμη για το λάθος
Οι ΗΠΑ αποσύρουν τη δήλωση της Ουκρανίας: Συγγνώμη για το λάθος

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας Τζον Κίρμπι ανέφερε σε χθεσινή δήλωση ότι άλλες χώρες προμήθευσαν μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία, μαζί με ανταλλακτικά. Ο Kriby, ο οποίος απέσυρε τις δηλώσεις που χρησιμοποίησε χθες στη συνέντευξη Τύπου ότι δόθηκε στην Ουκρανία ένα αεροπλάνο, είπε, “Έκανα λάθος όταν είπα ότι τους είχαν δοθεί αεροπλάνα στο παρελθόν. Λυπάμαι για το λάθος”.
«Ωστόσο, μέσω του συντονισμού και της προμήθειας των Ηνωμένων Πολιτειών, οι Ουκρανοί έλαβαν αρκετά ανταλλακτικά και πρόσθετο εξοπλισμό πριν από εβδομάδες για να μπορέσουν να θέσουν σε λειτουργία περισσότερα από δύο έως τρία αεροσκάφη σταθερής πτέρυγας στον στόλο τους», είπε ο Kirby.
Περίπου δύο μήνες μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής, η Ουκρανία εξέπληξε τους συμμάχους και τους στρατιωτικούς εμπειρογνώμονές της όχι μόνο διατηρώντας την αεροπορία της επιχειρησιακή, αλλά και επισκευάζοντας και προσθέτοντας αεροσκάφη στο απόθεμά της. Η Ουκρανία έχει επανειλημμένα ζητήσει πολεμικά αεροσκάφη από τους συμμάχους της για να απωθήσει τις ρωσικές δυνάμεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek