Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Οι περιορισμοί Covid-19 άρθηκαν πλήρως στην Τσεχία

  • από
Οι περιορισμοί Covid-19 άρθηκαν πλήρως στην Τσεχία
Οι περιορισμοί Covid-19 άρθηκαν πλήρως στην Τσεχία

Όλοι οι περιορισμοί Covid-19 έχουν αρθεί στην Τσεχία. Στην ψηφοφορία που διεξήχθη αφού η κυβέρνηση παρουσίασε τις προτεινόμενες αλλαγές στον νόμο για την πανδημία στη Βουλή των Αντιπροσώπων των 200 εδρών στην Τσεχία, όλοι οι περιορισμοί Covid-19 στη χώρα άρθηκαν, με 159 μέλη να ψήφισαν υπέρ.
Με την αλλαγή του νόμου για την πανδημία, η υποχρέωση χρήσης μάσκας, που είχε προηγουμένως αφαιρεθεί σε όλους τους κλειστούς χώρους και τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Τσεχία, λήγει αύριο σε νοσοκομεία, φαρμακεία, γηροκομεία και όλα τα άλλα ιδρύματα υγείας.
Ο υπουργός Υγείας της Τσεχίας, Βλαστίμιλ Βάλεκ, δήλωσε σε μια δήλωση: «Αργήσαμε την υποχρέωση να φοράμε μάσκα, αλλά η χρήση μάσκας εξακολουθεί να είναι ένα πολύ καλό προστατευτικό μέτρο για εμάς. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Covid-19 μπορεί ακόμα να σκοτώσει ανθρώπους. Γι’ αυτό καλώ όλους να εμβολιαστούν», είπε.

ΤΕΣΤ PCR ΘΑ ΧΡΕΩΣΟΥΝ
Ενώ στην Τσεχία όλοι είχαν το δικαίωμα να κάνουν δωρεάν εξέταση PCR μία φορά το μήνα, με τη νέα απόφαση οι δωρεάν εξετάσεις PCR θα πληρώνονται από το κράτος μόνο εφόσον το ζητήσει ο οικογενειακός γιατρός.
Ενώ 1.372 νέα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Τσεχία, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε σε 3 εκατομμύρια 909 χιλιάδες 167. Δεν σημειώθηκε απώλεια ζωής από τον κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο στη χώρα. Από την αρχή της επιδημίας Covid-19, συνολικά 40.184 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Τσεχία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek