Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Οι πολίτες στη Γαλλία πηγαίνουν στις κάλπες για βουλευτικές εκλογές

  • από
Οι πολίτες στη Γαλλία πηγαίνουν στις κάλπες για βουλευτικές εκλογές
Οι πολίτες στη Γαλλία πηγαίνουν στις κάλπες για βουλευτικές εκλογές

Περίπου 48,7 εκατομμύρια ψηφοφόροι στη Γαλλία προσέρχονται στις κάλπες για τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών. Οι εκλογές, που θα καθορίσουν 577 βουλευτές που θα υπηρετήσουν στην Εθνοσυνέλευση, ξεκίνησαν στις 08:00 τοπική ώρα και θα ολοκληρωθούν στις 18:00. Στις μεγάλες πόλεις, η ψηφοφορία μπορεί να γίνει μέχρι τις 20:00.

Ενώ 6 χιλιάδες 293 υποψήφιοι διαγωνίζονται για να γίνουν βουλευτές στις εκλογές, 6 κόμματα προσχωρούν στις εκλογές με το όνομα της γαλλικής αριστεράς «Κοινωνική και Οικολογική Νέα Λαϊκή Ένωση» (Nupes). Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, από την άλλη πλευρά, στοχεύει να μειώσει την ψήφο της αριστεράς πηγαίνοντας μέλη του Σοσιαλιστικού Κόμματος στη νεοσύστατη κυβέρνηση προκειμένου να μειώσει τον αριθμό των ψήφων που θα λάβει η πρωτοβουλία συμμαχίας που σχηματίστηκε από τα αριστερά κόμματα.

Από την άλλη, η επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Μαρίν Λεπέν αναμένεται να σημειώσει μεγάλη επιτυχία στις βουλευτικές εκλογές αλλά και στις Προεδρικές εκλογές.

Εάν δεν επιτευχθεί απόλυτη πλειοψηφία στον πρώτο γύρο των εκλογών που θα διεξαχθεί σήμερα, ο δεύτερος γύρος των εκλογών θα διεξαχθεί στις 19 Ιουνίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek