Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Οι προεδρικές εκλογές στη Σομαλία προκρίνονται στον τρίτο γύρο

  • από
Οι προεδρικές εκλογές στη Σομαλία προκρίνονται στον τρίτο γύρο
Οι προεδρικές εκλογές στη Σομαλία προκρίνονται στον τρίτο γύρο

Στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν μετά από πολύ καιρό στη Σομαλία, κανένας από τους 36 υποψηφίους δεν έλαβε τα 2/3 των ψήφων στον πρώτο γύρο, ο πρόεδρος της Πολιτείας Puntland Said Abdullahi Dani 65, ο πρόεδρος Mohammed Abdullahi 59, ο πρώην πρόεδρος Hasan Sheikh Mahmud 52 και ο πρώην Ο πρωθυπουργός Hassan Ali Kheyre προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο με 47 ψήφους.

Ενώ ένας βουλευτής δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία επειδή η έδρα του ήταν αμφιλεγόμενη, στον δεύτερο γύρο των εκλογών, στον οποίο ψήφισαν 328 από τους 329 βουλευτές στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου, ο πρώην πρόεδρος Χασάν Σέιχ Μαχμούντ και ο Πρόεδρος Μοχάμεντ Αμπντουλάχι Μοχάμεντ έλαβαν τις υψηλότερες ψήφους. . Ο Μαχμούντ και ο Μοχάμεντ θα διεκδικήσουν την προεδρία στον τρίτο και τελευταίο γύρο, με τον υποψήφιο με τις περισσότερες ψήφους να γίνεται ο 10ος πρόεδρος της χώρας.

Επίθεση κατά τη διαδικασία καταμέτρησης ψήφων

Ενώ οι βουλευτές ψήφιζαν σε υπόστεγο στο αεροδρόμιο στο στρατόπεδο Halane για να αποφύγουν πιθανές επιθέσεις από τρομοκρατικές ομάδες, αναφέρθηκε ότι ενώ καταμετρήθηκε ο πρώτος γύρος ψήφων, βλήματα όλμων έπεσαν κοντά στο αεροδρόμιο και δεν αναφέρθηκαν θύματα ή τραυματισμοί στην επίθεση. .

Το στρατόπεδο Halane είναι γνωστό ως η κύρια στρατιωτική βάση της αποστολής της Αφρικανικής Ένωσης στη Σομαλία, ενώ εδώ βρίσκονται επίσης διπλωματικές αποστολές και ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Κηρύχθηκε 33ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας στο Μογκαντίσου

Χθες κηρύχθηκε 33ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας στο Μογκαντίσου λόγω των εκλογών. Η απαγόρευση κυκλοφορίας, που ξεκίνησε χθες στις 21.00 τοπική ώρα, θα λήξει αύριο στις 06.00 τοπική ώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek