Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Οι New York Times προειδοποιούν τον Μπάιντεν για την Ουκρανία

  • από
Οι New York Times προειδοποιούν τον Μπάιντεν για την Ουκρανία
Οι New York Times προειδοποιούν τον Μπάιντεν για την Ουκρανία

Ενώ το αμερικανικό Κογκρέσο έστειλε το νέο πακέτο βοήθειας 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για τελική έγκριση, η πιο σημαντική εφημερίδα της χώρας, The New York Times (NYT), κάλεσε τον Λευκό Οίκο να μην εμπλακεί σε αυτόν τον πόλεμο. περισσότερο. Οι New York Times, σε ένα κύριο άρθρο, πρότειναν ότι υπάρχουν σημαντικά κενά στην πολιτική της κυβέρνησης Μπάιντεν στην Ουκρανία.

Η εφημερίδα επεσήμανε ότι η Ουάσιγκτον κάνει τόσο σημαντικές συνεισφορές πληροφοριών όσο και ολοένα και μεγαλύτερη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, και δήλωσε ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερες συγκρούσεις με τη Ρωσία. Ενώ οι NYT υποστήριξαν ότι η Ουκρανία πρέπει να υπερασπιστεί, τόνισε ότι δεν είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ να συρθούν σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο με τη Ρωσία. Η κυβέρνηση Μπάιντεν κλήθηκε να καθορίσει τα όρια της βοήθειας προς το Κίεβο.

Οι NYT έγραψαν επίσης ότι η πολιτική της κυβέρνησης Μπάιντεν σε αυτό το θέμα γίνεται όλο και πιο αβέβαιη. Η εφημερίδα επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι δεν είναι σαφές εάν οι ΗΠΑ σκοπεύουν να τερματίσουν αυτόν τον πόλεμο με μια συμφωνία που θα συναντήσουν οι δύο πλευρές ή να αποδυναμώσουν οριστικά τη Ρωσία. Οι NYT προσέθεσαν ότι η αμερικανική ροή πληροφοριών, που προκάλεσε το θάνατο των Ρώσων και τη βύθιση των πολεμικών πλοίων, ήταν ασυμβίβαστη με τον στόχο να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωση αυτού του πολέμου.

Η εφημερίδα υπενθύμισε επίσης ότι η Ρωσία εξακολουθεί να είναι μια πυρηνική υπερδύναμη με ισχυρό στρατιωτικό εργαλείο παρά τις δυσκολίες της στον πόλεμο της Ουκρανίας. Δήλωσε ότι η ρητορική των ηγετικών στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος όπως «σίγουρη νίκη» ήταν συναρπαστική, αλλά δεν έφεραν πιο κοντά τις μακρινές διαπραγματεύσεις. Δήλωσε επίσης ότι δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένει κανείς από τη Ρωσία να παραδώσει όλα τα εδάφη που κατέλαβε από την Ουκρανία μετά το 2014.

Η εφημερίδα υπενθύμισε στις ΗΠΑ ότι οι εκλογές του Κογκρέσου αναμένονται τον Νοέμβριο και ανέφερε ότι αν και το αμερικανικό κοινό είναι στο πλευρό της Ουκρανίας, ζητήματα όπως η επιβίωση και ο υψηλός πληθωρισμός είναι στην πρώτη θέση για τους ψηφοφόρους. Οι NYT τόνισε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν θα πρέπει να χαράξει ένα σαφές όριο για το πόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ θα εμπλακούν σε αυτόν τον πόλεμο, απευθυνόμενος στην ουκρανική κυβέρνηση.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να προσφέρουν ολοκληρωμένα πακέτα στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία από τις 24 Φεβρουαρίου, όταν ξεκίνησε η ρωσική εισβολή. Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ενέκρινε το 10ο πακέτο, αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων, την προηγούμενη ημέρα. «Αυτό έχει φέρει τη συνολική στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ στην Ουκρανία σε όπλα και εξοπλισμό σε περίπου 3,9 δισεκατομμύρια δολάρια από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε τη βάναυση και άσκοπη εισβολή της στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν. Οι ΗΠΑ είχαν προμηθεύσει στο παρελθόν στην Ουκρανία μεγάλο αριθμό αντιαρματικών Javelin, αντιαεροπορικών συστημάτων Stinger και drones Switchblade «kamikaze».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek