Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Baerbock επισκέφθηκε την Buça

  • από
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Baerbock επισκέφθηκε την Buça
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Baerbock επισκέφθηκε την Buça

Ενώ οι επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία συνεχίζονταν, η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Annalena Baerbock πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ουκρανία.

Ο Baerbock, ο οποίος συναντήθηκε με τη Γενική Εισαγγελέα της Ουκρανίας Iryna Venicetova στην πόλη Buça, δήλωσε ότι θα παράσχει υποστήριξη για τη διερεύνηση εγκλημάτων πολέμου που διαπράχθηκαν στην Ουκρανία και είπε: “Ως διεθνής κοινότητα, θα συλλέξουμε στοιχεία. Η Γερμανία θα παρέχουν πλήρη πολιτική, οικονομική και προσωπικό υποστήριξη στην επίλυση των εγκλημάτων πολέμου που διαπράχθηκαν στην Ουκρανία».

Δηλώνοντας ότι η πόλη Μπούχα έχει γίνει σύμβολο δολοφονίας, βιασμού και βασανιστηρίων, ο Μπάερμποκ είπε: “Δεν μπορούμε να αφαιρέσουμε τον πόνο αυτών που έμειναν πίσω, αλλά μπορούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να εξασφαλίσουμε δικαιοσύνη. Κανείς δεν πρέπει να πιστεύει ότι τα εγκλήματά τους δεν θα έχει συνέπειες».

Το Βερολίνο ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

Ο Γερμανός υπουργός ανακοίνωσε και εδώ την απόφαση του Βερολίνου για το Κίεβο. Ο Baerbock, ο οποίος είπε ότι η Γερμανία θα ξανανοίξει την πρεσβεία της στο Κίεβο, έδωσε την ακόλουθη δήλωση σε δήλωση στους δημοσιογράφους.

«Σύντομα θα αποκαταστήσουμε την ελάχιστη παρουσία της γερμανικής πρεσβείας μας στο Κίεβο».

Η «ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ του Κιέβου» ΕΙΝΑΙ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

Η γερμανική εφημερίδα Bild επέστησε την προσοχή στην ευαισθησία του καγκελαρίου Scholz στο Κίεβο στα νέα της τις τελευταίες εβδομάδες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μέλη του κόμματος των Πρασίνων που θέλησαν να επισκεφθούν το Κίεβο αντιμετώπισαν «πίεση» και «τακτικές καθυστέρησης» από το γραφείο της καγκελαρίου.

Ο Scholz, ο οποίος δεν έχει ταξιδέψει ακόμη στην ουκρανική πρωτεύουσα, φέρεται να ανησυχούσε ότι οι επισκέψεις θα μπορούσαν να αποδυναμώσουν τη διαπραγματευτική θέση της Γερμανίας με τη Ρωσία.

Πρόσφατα, υποστηρίχθηκε ότι ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς προσπάθησε να εμποδίσει πολιτικούς να επισκεφθούν το Κίεβο και προσπαθούσε να μειώσει τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία.

Η κυβέρνηση Scholz, η οποία έγινε στόχος κριτικής λόγω αυτών των ισχυρισμών, ενέκρινε την παράδοση αντιαεροπορικών αρμάτων μάχης Gepard στην Ουκρανία τις τελευταίες εβδομάδες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek