Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ντράγκι φτάνει στην Τουρκία

  • από
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ντράγκι φτάνει στην Τουρκία
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ντράγκι φτάνει στην Τουρκία

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι αξιολόγησε τις τρέχουσες εξελίξεις στην ιταλική Γερουσία. Ζητώντας την άμεση κατάπαυση του πυρός των σοβαρών διαπραγματεύσεων μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, ο πρωθυπουργός Ντράγκι δήλωσε ότι η Ιταλία θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία χωρίς να αποκλείει τις προμήθειες όπλων. Ο Ντράγκι, ο οποίος έχει λάβει σκληρή στάση κατά της Ρωσίας από την αρχή των επιθέσεων στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, είπε ότι είναι σημαντικό να διατηρηθεί η πίεση μέσω οικονομικών κυρώσεων και είπε: «Πρέπει να φέρουμε τη Μόσχα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. για να αποτρέψουμε την επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης και να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, «Πρέπει να καταλήξουμε σε κατάπαυση του πυρός το συντομότερο δυνατό», είπε. “Η Ιταλία θα συνεχίσει να υποστηρίζει την ουκρανική κυβέρνηση στον αγώνα της να αποκρούσει τη ρωσική εισβολή. Θα το κάνουμε αυτό σε στενό συντονισμό με τους Ευρωπαίους εταίρους μας”, δήλωσε ο Ντράγκι.

«Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΡΗΝΗ, ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ»

Εκφράζοντας ότι η Ιταλία θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να προωθήσει μια λύση στον πόλεμο μέσω διαπραγματεύσεων, ο Ντράγκι σημείωσε ότι η Ουκρανία πρέπει να έχει πλήρη υποστήριξη για να είναι βιώσιμη οποιαδήποτε συμφωνία. Ο Ντράγκι σημείωσε ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Μόσχα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το G7 είχαν σημαντικό αντίκτυπο στη ρωσική οικονομία και ότι «θα γίνει ακόμη πιο ισχυρή τους επόμενους μήνες». «Η Ιταλία θα ενεργήσει μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους και συμμάχους της για όλες τις μορφές διαμεσολάβησης», είπε ο Ντράγκι. Ανακοινώνοντας ότι η Ιταλία είναι έτοιμη να στείλει χίλιους επιπλέον στρατιώτες στο απόσπασμα του ΝΑΤΟ, ο Ντράγκι είπε: “Το ΝΑΤΟ ενέτεινε τις δραστηριότητές του στην ανατολική πλευρά και η συνεισφορά των στρατευμάτων της Ιταλίας είναι 2.500. Σύμφωνα με τις ενέργειες των συμμάχων μας μεσοπρόθεσμα, είμαστε έτοιμος να στείλει 250 στρατιώτες στην Ουγγαρία και 750 στη Βουλγαρία.«Σκεφτόμαστε να υποστηρίξουμε την Τουρκία στην εκκαθάριση ναρκοπεδίων στη Μαύρη Θάλασσα και στην αντιπυραυλική άμυνα στη Σλοβακία», είπε.
Ο Ντράγκι επανέλαβε ότι η Μόσχα θεωρεί την απόφαση απέλασης 24 Ιταλών διπλωματών χθες ως «εχθρική πράξη» ως αντίποινα για την απέλαση Ρώσων διπλωματών τον περασμένο μήνα, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να οδηγήσει στο κλείσιμο των διπλωματικών διαύλων.

«ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΙΟΥΛΙΟΥ»

Επισημαίνοντας ότι δεν έχει γίνει σύνοδος κορυφής μεταξύ Ιταλίας και Τουρκίας εδώ και 10 χρόνια, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ντράγκι είπε: «Θα βρίσκομαι στην Άγκυρα για τη διμερή σύνοδο κορυφής στις αρχές Ιουλίου. Στη σύνοδο κορυφής θα συζητήσουμε τις διαπραγματεύσεις και διμερείς σχέσεις στο πλαίσιο του πολέμου στην Ουκρανία».

Ο υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου συναντήθηκε με τον Ιταλό ομόλογό του Ντι Μάιο

Ο υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου συναντήθηκε με τον Ιταλό ομόλογό του Ντι Μάιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek