Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ο ιός της ευλογιάς των πιθήκων εξαπλώθηκε σε άλλη χώρα

  • από
Ο ιός της ευλογιάς των πιθήκων εξαπλώθηκε σε άλλη χώρα
Ο ιός της ευλογιάς των πιθήκων εξαπλώθηκε σε άλλη χώρα

Ο ιός της ευλογιάς των πιθήκων, ο οποίος πρόσφατα άρχισε να εξαπλώνεται γρήγορα από την Αφρική σε άλλες χώρες, βρέθηκε τελικά στην Τσεχία.

Μετά την επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος, στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε από το Κρατικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της Τσεχίας, αναφέρθηκε ότι ο πρώτος ιός της ευλογιάς των πιθήκων βρέθηκε στην Τσεχία, ενώ αναφέρθηκε ότι το μολυσμένο άτομο ήταν ύποπτο ότι προσβλήθηκε από τον ιό στις το μουσικό φεστιβάλ που παρακολούθησε στην Αμβέρσα του Βελγίου, όπου πήγε στις αρχές Μαΐου.

Το μολυσμένο άτομο τέθηκε σε καραντίνα στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Πράγας (UVN).

Ειδοποίηση για τον ιό της ευλογιάς!  Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε: Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε στα 131

Ειδοποίηση για τον ιό της ευλογιάς! Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε: Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε στα 131

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΔΥΟ ΥΠΟΠΤΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

Το Κρατικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της Τσεχίας ανέφερε ότι δείγματα που ελήφθησαν από 3 ύποπτα κρούσματα στάλθηκαν στο εργαστήριο ιογενών ασθενειών γρίπης και μη, το πρώτο δείγμα βρέθηκε θετικό και η έρευνα για τα άλλα δύο δείγματα συνεχίζεται.

“ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ”

Η εκπρόσωπος Τύπου του Στρατιωτικού Νοσοκομείου της Πράγας Jitka Zinke δήλωσε σε δήλωση: “Ο ασθενής βρίσκεται σε καραντίνα. Το υγειονομικό προσωπικό που τον φροντίζει χρησιμοποιεί επίσης ειδικό προστατευτικό εξοπλισμό. Δεν εφαρμόζουμε καμία ειδική θεραπεία. Ασχολούμαστε μόνο με τα συμπτώματα της νόσου. “

Προειδοποίηση για την ευλογιά των πιθήκων από έναν ειδικό: Μπορεί να είναι πιο σοβαρή στα παιδιά

Προειδοποίηση για την ευλογιά των πιθήκων από έναν ειδικό: Μπορεί να είναι πιο σοβαρή στα παιδιά

«ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΣΕ ΕΠΙΔΗΜΙΑ»

Ο Pavel Dlouhy, Πρόεδρος του Τσεχικού Ιατρικού Συλλόγου, εξήγησε ότι η επιδημία μπορεί να μεταδοθεί το πολύ με τη σεξουαλική επαφή και οι άνθρωποι πρέπει να μείνουν κοντά για τουλάχιστον 8 ώρες και λιγότερο από 2 μέτρα για να μεταδοθεί με τον κανονικό τρόπο. Μην περιμένετε ότι αυτός ο ιός θα μετατραπεί σε επιδημία. Είναι απαραίτητο μόνο να παρατηρήσετε πολύ καλά με ποιους έρχονται σε επαφή οι άνθρωποι», είπε.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε 131 επιβεβαιωμένα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων και 106 ύποπτα κρούσματα σε 19 χώρες, με τη νόσο να εμφανίζεται και στην Ευρώπη, σε χώρες όπως η Δανία, η Σκωτία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Σλοβενία ​​και η Αυστρία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek