Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ο Καναδάς σχεδιάζει να ανοίξει ξανά την πρεσβεία του στην Ουκρανία

  • από
Ο Καναδάς σχεδιάζει να ανοίξει ξανά την πρεσβεία του στην Ουκρανία
Ο Καναδάς σχεδιάζει να ανοίξει ξανά την πρεσβεία του στην Ουκρανία

Καθώς ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας συνεχίζεται, ανακοινώθηκε ότι ο Καναδάς σχεδιάζει να ανοίξει ξανά την πρεσβεία του στην Ουκρανία σύντομα. Η υπουργός Εξωτερικών του Καναδά, Melanie Joly, ανέφερε σε μια δήλωση: «Στόχος μας είναι να το πετύχουμε αυτό τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες. Πρέπει απλώς να βεβαιωθούμε ότι είναι ένα ασφαλές περιβάλλον για το προσωπικό. «Εξετάζουμε επίσης τι κάνουν οι άλλοι συνάδελφοί μας και σύμμαχοί μας».
Ο Τζέρεμι Κίνσμαν, πρώην πρεσβευτής του Καναδά στη Ρωσία, δήλωσε ότι ο Καναδάς δεν έπρεπε ποτέ να είχε μεταφέρει τη διπλωματική του παρουσία από την Ουκρανία και είπε: “Δεν έπρεπε ποτέ να φύγουμε. Δεν έπρεπε να κλείσουμε την πρεσβεία. Δεν ξέρω γιατί οι κυβερνήσεις ξέχασαν αυτά που έχουν μάθει από το παρελθόν. Οι πρεσβείες μας είναι διαπιστευμένες σε μια κυβέρνηση και δεν φεύγετε από την κυβέρνηση».
Ο Καναδάς έκλεισε την πρεσβεία του στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο, στις 12 Φεβρουαρίου και μετέφερε το διπλωματικό του προσωπικό στο Λβιβ της Ουκρανίας, εν μέσω αυξανόμενων απειλών για ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία. Στη συνέχεια όλο το προσωπικό στάλθηκε στην Πολωνία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek