Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ο κόσμος μιλάει για αυτή την προσφορά! Πούτιν και Ζελένσκι ενδέχεται να συναντηθούν

  • από
Ο κόσμος μιλάει για αυτή την προσφορά!  Πούτιν και Ζελένσκι ενδέχεται να συναντηθούν
Ο κόσμος μιλάει για αυτή την προσφορά!  Πούτιν και Ζελένσκι ενδέχεται να συναντηθούν

Σύμφωνα με τα νέα της Hürriyet, η σύνοδος κορυφής της G-20, η οποία αποτελείται από χώρες των μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, θα πραγματοποιηθεί στην Ινδονησία αυτό το φθινόπωρο.

Μετά την ανάληψη της προεδρίας του παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ φέτος, η Ινδονησία βρέθηκε σε δύσκολη δοκιμασία καθώς οι δυτικοί ηγέτες πιέζουν για την απομάκρυνση της Ρωσίας από την ομάδα. Ωστόσο, φαίνεται ότι ο πρόεδρος Joko Widodo δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει ούτε τη Ρωσία ούτε την Ουκρανία.

ΔΗΛΩΣΗ G20 ΖΕΛΕΝΣΚΙ

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelenski ανακοίνωσε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ινδονήσιο ομόλογό του, Joko Widodo, και ότι ο Widodo τον κάλεσε στη σύνοδο κορυφής της G20.

Ο Ζελένσκι, στην κοινοποίησή του, είπε: “Ευχαριστώ τον Widodo για την ανοιχτή του στάση στα Ηνωμένα Έθνη και για την υποστήριξη που έδωσε στην Ουκρανία. Είμαι ευγνώμων που με προσκάλεσε στη Σύνοδο Κορυφής των G-20.”

Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΖΕΛΕΝΣΚΙ

Ο Πρόεδρος της Ινδονησίας Τζόκο Βιντόντο ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν και ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένξι προσκλήθηκαν στη σύνοδο κορυφής.

ΘΑ ΚΑΘΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΡΑΠΕΖΙ;

Η πρόσκληση και των δύο πλευρών του πολέμου στη σύνοδο κορυφής της G20 αύξησε τις προσδοκίες ότι οι δύο ηγέτες θα μπορούσαν επιτέλους να συναντηθούν, ενώ ο Πρόεδρος της Ινδονησίας εξέφρασε την ετοιμότητά του να βοηθήσει στις συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός.

Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΕΙΠΕ «ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ»
Η Ρώσος πρέσβης στην Τζακάρτα, Λιουντμίλα Βορομπίοβα, ανακοίνωσε στα μέσα Μαρτίου ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σχεδιάζει να παραστεί στη σύνοδο κορυφής της G20 φέτος.

ΠΕΣΚΟΦ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος έδωσε επίσης πληροφορίες για τα προγράμματα του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε: «Δεν έχει ληφθεί απόφαση εάν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα παραστεί στη σύνοδο κορυφής της G20 που προγραμματίζεται να διεξαχθεί στην Ινδονησία. Θα σας ενημερώσουμε όταν ληφθεί η κατάλληλη απόφαση.»

ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Ορισμένες από τις μεταπολεμικές χώρες της G20 που ξεκίνησε η Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας ζήτησαν να απομακρυνθεί η Ρωσία από την ομάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek