Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ο Μπάιντεν απευθύνει έκκληση στο Κογκρέσο: «Δώστε την έγκριση στην Τουρκία για όπλα F-16»

  • από
Ο Μπάιντεν απευθύνει έκκληση στο Κογκρέσο: «Δώστε την έγκριση στην Τουρκία για όπλα F-16»
Ο Μπάιντεν έκανε έκκληση στο Κογκρέσο: "Δώστε στην Τουρκία έγκριση για όπλα F-16"

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ζήτησε από τους ηγέτες του Κογκρέσου να εγκρίνουν την πώληση προηγμένων όπλων και άλλου εξοπλισμού για τον στόλο μαχητικών αεροσκαφών F-16 της Τουρκίας.

ΑΝΕΠΙΣΗΜΗ ΑΙΤΗΣΗ

Σύμφωνα με τις ειδήσεις στη Wall Street Journal, ο ρόλος της Άγκυρας στον πόλεμο της Ουκρανίας μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση των φθαρμένων δεσμών με την Ουάσιγκτον, ενώ θα καταστήσει δυνατή την πώληση πολεμικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία στο μέλλον.

Επιταχύνεται ξανά η κίνηση της διπλωματίας!  Δύο σημαντικές προετοιμασίες στην εξωτερική πολιτική

Επιταχύνεται ξανά η κίνηση της διπλωματίας! Δύο σημαντικές προετοιμασίες στην εξωτερική πολιτική

Ενώ Αμερικανοί αξιωματούχοι συνεχίζουν τις επαφές τους με μέλη του Κογκρέσου σχετικά με την πώληση μαχητικών αεροσκαφών στην Άγκυρα, αναφέρθηκε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν υπέβαλε άτυπη αίτηση στους ηγέτες του Κογκρέσου και ζήτησε έγκριση για την πώληση προηγμένων όπλων και εξοπλισμού για την ανανέωση των τουρκικών F-16 πολεμικά αεροπλάνα.

ΠΡΟΗΓΜΕΝΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Σύμφωνα με τα νέα του Razi Canikligil από τη Hürriyet, αναφέρθηκε ότι η πώληση όπλων περιλαμβάνει πυραύλους, ραντάρ και ηλεκτρονικά συστήματα για τουρκικά F-16. Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε ανώνυμος αξιωματούχος για το θέμα, η πώληση πυραύλων AIM-9 Sidewinder, πυραύλων AIM-120 Amraam, καθώς και ραντάρ και άλλου εξοπλισμού στη συμφωνία πώλησης όπλων αναμένεται να κοστίσει στην Τουρκία περισσότερα από 400 εκατομμύρια δολάρια. Παράλληλα, σημειώθηκε ότι προσπαθούσε να νιώσει τον παλμό στην πιθανή πώληση 40 μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Άγκυρα. Εάν υπάρξει θετική απάντηση από το Κογκρέσο, η κυβέρνηση Μπάιντεν αναμένεται να ζητήσει επίσημη έγκριση από το Κογκρέσο για την πώληση πυραύλων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek