Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ο Μπάιντεν ζητά από το Κογκρέσο 3μηνη ομοσπονδιακή φορολογική απαλλαγή για τη βενζίνη

  • από
Ο Μπάιντεν ζητά από το Κογκρέσο 3μηνη ομοσπονδιακή φορολογική απαλλαγή για τη βενζίνη
Ο Μπάιντεν ζητά από το Κογκρέσο 3μηνη ομοσπονδιακή φορολογική απαλλαγή για τη βενζίνη

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έκανε δηλώσεις για αύξηση των τιμών της βενζίνης στον Λευκό Οίκο. Ο Μπάιντεν είπε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία είχε προκαλέσει αύξηση των τιμών του πετρελαίου και πρόσθεσε: «Από την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία και την έναρξη του πολέμου, οι τιμές της βενζίνης έχουν αυξηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλο τον κόσμο».

Ο Μπάιντεν δήλωσε επίσης ότι η αύξηση των τιμών ήταν αποτέλεσμα των απαντήσεων των ΗΠΑ και άλλων χωρών στον πόλεμο του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία, «Αυτή δεν ήταν μόνο η εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, αλλά και ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος των ΗΠΑ και άλλων ελεύθερων χωρών. Ήταν μια άρνηση πολέμου που δεν είχε δει από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Έκτοτε, σταματήσαμε να αγοράζουμε πετρέλαιο από τη Ρωσία, έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πετρελαίου στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ρωσικών τραπεζών και βιομηχανιών, παρέχοντας παράλληλα στρατιωτικό εξοπλισμό, οικονομικό και ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία. «Οι εταίροι μας στις Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν το ίδιο, παρόλο που ήξεραν ότι θα δουν υψηλότερες τιμές του φυσικού αερίου».

«Ο ελεύθερος κόσμος δεν είχε άλλη επιλογή»

«Θα μπορούσαμε να είχαμε κλείσει τα μάτια στις δολοφονικές μεθόδους του Πούτιν και η τιμή του φυσικού αερίου δεν θα είχε αυξηθεί με αυτόν τον τρόπο. Αλλά πιστεύω ότι αυτό θα ήταν λάθος. Ο ελεύθερος κόσμος δεν είχε άλλη επιλογή. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Δύση δεν μπορούσαν να σταθούν στο πλευρό. Επιλέξαμε να σταθούμε δίπλα στον ουκρανικό λαό», είπε ο Μπάιντεν.

“Οι τιμές της βενζίνης έχουν αυξηθεί σχεδόν κατά 2 δολάρια ανά γαλόνι στις ΗΠΑ επειδή ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξαπέλυσε μια βάναυση επίθεση στην Ουκρανία. Και τώρα θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μειώσουμε την ταλαιπωρία. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να παράγουμε και να χρησιμοποιούμε περισσότερη ενέργεια”, είπε ο Μπάιντεν. είπε.» είπε.

Καλεί το Κογκρέσο να αναστείλει τον φόρο των 18 σεντς ανά γαλόνι

Ο Μπάιντεν κάλεσε το Κογκρέσο να αναστείλει τον ομοσπονδιακό φόρο των 18 σεντς ανά γαλόνι βενζίνης που αγοράζεται για να μειώσει τις αυξανόμενες τιμές του πετρελαίου και προέτρεψε τις εταιρείες καυσίμων να μειώσουν τις τιμές τους, απαιτώντας να συνεχιστεί μέχρι τον Σεπτέμβριο. Ο Μπάιντεν κάλεσε τα κράτη να αναστείλουν τον φόρο βενζίνης, χρησιμοποιώντας τις εκφράσεις “Προτρέπω τις εταιρείες να περάσουν κάθε δεκάρα αυτής της έκπτωσης των 18 λεπτών στους καταναλωτές. Δεν υπάρχει χρόνος για κέρδος αυτή τη στιγμή”. “Το μήνυμά μου προς τις εταιρείες που διαχειρίζονται πρατήρια καυσίμων και καθορίζουν αυτές τις τιμές είναι σαφές. Δεν είναι κανονικοί καιροί, είναι καιρός πολέμου. Ο αμερικανικός λαός χρειάζεται ανακούφιση”, είπε ο Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν δήλωσε επίσης ότι η αύξηση της προσφοράς βενζίνης θα μειώσει επίσης τις τιμές του πετρελαίου, προσθέτοντας: «Οι ΗΠΑ παρήγαγαν 12 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου την ημέρα μόνο αυτόν τον μήνα. Αυτό θα αυξήσει την παγκόσμια προσφορά, συμπεριλαμβανομένου 1 εκατομμυρίου βαρελιών πετρελαίου την ημέρα, και θα μειώσει τις τιμές σε χιλιάδες βενζινάδικα», είπε ο Μπάιντεν.

Οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων θα φτάσουν στο 100% έως το 2035

Ο Μπάιντεν, από την άλλη πλευρά, είπε ότι για να μειωθεί η χρήση πετρελαίου, οι τιμές των ηλεκτρικών οχημάτων θα μειωθούν και ότι οι μεγάλες εταιρείες αυτοκινήτων στοχεύουν να αυξήσουν τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων τους στο 50% έως το 2030 και στο 100% έως το 2035. “Δημιουργούμε ήδη ασφαλείς αλυσίδες εφοδιασμού για την παραγωγή αυτών των ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ. Επενδύουμε σχεδόν 100 δισεκατομμύρια δολάρια στις δημόσιες συγκοινωνίες και τους σιδηροδρόμους”, δήλωσε ο Μπάιντεν.

Η κυβέρνηση αναμένεται να χάσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια

Στις ΗΠΑ, επιβάλλεται φόρος περίπου 18 λεπτών στη βενζίνη και 24 λεπτών στο ντίζελ για υποδομές αυτοκινητοδρόμων. Η κατάργηση του φόρου μέχρι τον Σεπτέμβριο, όπως πρότεινε ο Μπάιντεν, θα κόστιζε στην κυβέρνηση περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek