Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ο Μπάιντεν μίλησε στη σύνοδο κορυφής που είχε μποϊκοτάρει… Κατηγόρησε τον Πούτιν για το προσφυγικό κύμα!

  • από
Ο Μπάιντεν μίλησε στη σύνοδο κορυφής που είχε μποϊκοτάρει... Κατηγόρησε τον Πούτιν για το προσφυγικό κύμα!
Ο Μπάιντεν μίλησε στη σύνοδο κορυφής που είχε μποϊκοτάρει... Κατηγόρησε τον Πούτιν για το προσφυγικό κύμα!

Υπογραμμίζοντας ότι η δημοκρατία είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας ανάπτυξης, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν τόνισε ότι η δημοκρατία πρέπει να υποστηρίζεται από τη συνεργασία μεταξύ των χωρών.

Ο Μπάιντεν απευθύνθηκε στους ηγέτες των χωρών της Βόρειας και Νότιας Αμερικής στην επίσημη τελετή έναρξης της «Σύνοδος Κορυφής της Αμερικής» που πραγματοποιήθηκε στο Λος Άντζελες.

Σύμφωνα με τις ειδήσεις στο τουρκικό Euronews, ο Μπάιντεν προσπάθησε να πείσει τους ηγέτες για τη δέσμευσή του στην περιοχή ενάντια στην αυξανόμενη επιρροή της Κίνας, παρά τις επικρίσεις από τους νότιους γείτονές του ότι «οι πολιτικές εξακολουθούν να τους υπαγορεύονται».

Στην ομιλία του, ο Μπάιντεν δήλωσε ότι έχει δημιουργηθεί μια νέα οικονομική εταιρική σχέση με τις χώρες της Αμερικής και αυτό θα βοηθήσει τις οικονομίες να ανέβουν.

Αφού ο Μπάιντεν αφαίρεσε τους ηγέτες της Κούβας, της Βενεζουέλας και της Νικαράγουας από τη λίστα προσκεκλημένων, 21 ηγέτες παρευρέθηκαν στην ένατη σύνοδο κορυφής, η οποία πραγματοποιήθηκε ως αποτέλεσμα της διαμαρτυρίας του Μεξικανού Προέδρου Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ και ορισμένων άλλων ηγετών. Οι χώρες των οποίων οι ηγέτες δεν παρευρέθηκαν εκπροσωπήθηκαν σε υπουργικό επίπεδο.

Αν και ο Μπάιντεν εξήγησε το κύριο πλαίσιο του προγράμματός του που θα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη των χωρών της Λατινικής Αμερικής και θα επιβραδύνει τη ροή της μετανάστευσης προς τον Βορρά, ο αποκλεισμός των αριστερών ηγετών του στην περιοχή οδήγησε στην αντίδραση άλλων ηγετών.

Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ

Οι οικονομικές πρωτοβουλίες του Μπάιντεν στοχεύουν να εξισορροπήσουν την αυξανόμενη επιρροή της Κίνας στην περιοχή.

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με μια ανάλυση, μεταξύ 2015 και 2021, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έχασαν τη θέση τους ως ο μεγαλύτερος εξωτερικός εμπορικός εταίρος στη Λατινική Αμερική, την οποία κατείχαν για πολλά χρόνια, από την Κίνα σε άλλες χώρες εκτός του Μεξικού. .

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι παγκόσμιες πληθωριστικές πιέσεις έχουν επιδεινωθεί λόγω του πολέμου που εξαπέλυσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά της Ουκρανίας, προσθέτοντας ότι αυτές οι εξελίξεις έχουν αυξήσει την εισροή προσφύγων στη χώρα του.

Αναφερόμενος στην εισροή προσφύγων στις ΗΠΑ, ειδικά από χώρες της κεντρικής και νότιας Αμερικής, ο Μπάιντεν είπε: “Οι παγκόσμιες πληθωριστικές πιέσεις έχουν επιδεινωθεί με τον βάναυσο πόλεμο του Πούτιν κατά της Ουκρανίας. Έχει γίνει πιο δύσκολο για τις οικογένειες να καλύψουν τις ανάγκες τους. Όλοι αυτοί οι παράγοντες προκαλούν μια εισροή προσφύγων στο δυτικό ημισφαίριο». αυτός είπε.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έπληξε 94 χώρες!

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έπληξε 94 χώρες!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek