Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ο Μπάιντεν συναντά τον Ιταλό πρωθυπουργό Ντράγκι στον Λευκό Οίκο

  • από
Ο Μπάιντεν συναντά τον Ιταλό πρωθυπουργό Ντράγκι στον Λευκό Οίκο
Ο Μπάιντεν συναντά τον Ιταλό πρωθυπουργό Ντράγκι στον Λευκό Οίκο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι συναντήθηκαν στον Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ. Στην ομιλία του πριν από τη συνάντηση, ο Μπάιντεν ευχαρίστησε τον Ντράγκι για τη στάση του στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας και είπε: «Η Ιταλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μια μακρά κοινή ιστορία».

Εκφράζοντας ότι πιστεύει ότι μια ισχυρή Ευρωπαϊκή Ένωση είναι «προς το συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών», είπε ο Μπάιντεν: «Ο Πούτιν πίστευε πραγματικά ότι μπορούσε να μας χωρίσει και όλοι αναλάβαμε δράση».

«Ως αληθινός φίλος της Ευρώπης και της Ιταλίας, ξέρω ότι μπορώ να βασιστώ στην υποστήριξή σας»

Στη δήλωσή του, ο Ντράγκι εξέφρασε στον Μπάιντεν ότι αισθάνεται ότι οι δεσμοί μεταξύ ΗΠΑ και Ιταλίας ενισχύθηκαν λόγω της αναταραχής στην Ευρώπη και είπε: «Οι δεσμοί μεταξύ των χωρών μας ήταν πάντα πολύ ισχυροί. Στην πραγματικότητα, ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει ενισχύσει ακόμη περισσότερο αυτούς τους δεσμούς».

Ο Ντράγκι είπε: «Ο Πούτιν νόμιζε ότι μπορούσε να μας διχάσει, αλλά απέτυχε». Ο Ντράγκι είπε επίσης, “Αυτό που συνέβη στην Ουκρανία θα φέρει μια ριζική αλλαγή στην Ευρωπαϊκή Ένωση” και είπε στον Μπάιντεν: “Ήμασταν πάντα κοντά, τώρα θα είμαστε πολύ πιο κοντά. Ως αληθινός φίλος της Ευρώπης και της Ιταλίας, ξέρω ότι μπορεί να βασιστεί στην υποστήριξή σας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek