Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ο Μπιλ Κόσμπι κρίθηκε ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση

  • από
Ο Μπιλ Κόσμπι κρίθηκε ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση
Ο Μπιλ Κόσμπι κρίθηκε ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση

Η Judy Huth, η οποία ήταν 16 ετών τότε, είπε στην κατάθεσή της στην υπόθεση ότι ο Cosby, τον οποίο γνώρισε στα γυρίσματα μιας ταινίας σε ένα πάρκο κοντά στο Λος Άντζελες, της επιτέθηκε σεξουαλικά λίγες μέρες αργότερα.

Η κριτική επιτροπή αποφάσισε ότι ο Κόσμπι πρέπει να πληρώσει 500.000 δολάρια ως αποζημίωση στον Χουθ, ο οποίος είναι τώρα 64 ετών.

Μετά την έναρξη του κινήματος #MeToo, περισσότερες από 50 γυναίκες κατηγόρησαν τον Κόσμπι, γνωστό ως «πατέρας της Αμερικής», ότι τους επιτέθηκε σεξουαλικά από τα μέσα της δεκαετίας του 1960. Ο Κόσμπι αρνείται τις κατηγορίες εναντίον του.

Ο Κόσμπι, ο οποίος καταδικάστηκε το 2018 για ναρκωτικά και σεξουαλική επίθεση σε γυναίκα το 2004, καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση.

Πριν από λιγότερο από ένα χρόνο, το Ανώτατο Δικαστήριο της Πενσυλβάνια ανέτρεψε την καταδίκη του Κόσμπι και άφησε ελεύθερο τον Κόσμπι, ο οποίος είχε περάσει τρία χρόνια στη φυλακή.

ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΑΣΗ

Η μήνυση, που κατατέθηκε το 2014 στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια, καθυστέρησε για χρόνια λόγω της ποινικής δίωξης του Κόσμπι.

Στην κατάθεσή του, ο Χουτ είπε ότι ο Κόσμπι του έδωσε αλκοόλ “ως μέρος ενός παιχνιδιού” και στη συνέχεια τον πήγε στην κρεβατοκάμαρά του στο Playboy Mansion, αναγκάζοντάς τον να κάνει σεξ παρά την αντίθεσή του.

Ο Χουθ, ο οποίος δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του στη δίκη, δήλωσε ότι «βρέθηκε σε αδιέξοδο και ένιωσε ηλίθιος» μετά το περιστατικό. Ο δικηγόρος τους έδειξε στους ενόρκους μια φωτογραφία του Huth και του Cosby μέσα στην έπαυλη.

Ο Κόσμπι δεν παρευρέθηκε άμεσα στην ακρόαση. Οι δικηγόροι του, ωστόσο, παρουσίασαν τη δήλωση του δικαστηρίου το 2015, στην οποία ο Κόσμπι είπε ότι δεν γνώριζε τον Χουθ και ότι δεν θα έκανε σεξ με ανήλικο.

Οι δικηγόροι του Κόσμπι υποστήριξαν ότι ο Χουθ είχε δηλώσει στις πρώτες του δηλώσεις ότι ήταν 15 ετών τη στιγμή του συμβάντος, αλλά ότι είχε αντιπαρατεθεί αλλάζοντας αυτή τη λεπτομέρεια εβδομάδες πριν από τη δίκη.

Οι δικηγόροι ισχυρίστηκαν ότι ο Χουτ είχε προσφέρει τη φωτογραφία του με τον Κόσμπι στις εφημερίδες.

Από την άλλη πλευρά, στα μέλη της κριτικής επιτροπής προβλήθηκε μια βιντεοσκόπηση του Hugh Hefner, του ιδρυτή του Playboy και στενού φίλου του Cosby στη δεκαετία του ’70, το 2016, λέγοντας ότι «είναι πολύ ασυνήθιστο ότι όσοι έρχονται στην έπαυλη είναι κάτω των 18 ετών».

«Ουκρανική» κρίση στην Ιταλία!  Ο υπουργός Εξωτερικών αποχωρεί από το κόμμα του

«Ουκρανική» κρίση στην Ιταλία! Ο υπουργός Εξωτερικών αποχωρεί από το κόμμα του

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek