Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ο νικητής του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας: Οι εταιρείες όπλων

  • από
Ο νικητής του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας: Οι εταιρείες όπλων
Ο νικητής του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας: Οι εταιρείες όπλων

Χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στον πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας. Πολλές πόλεις ισοπεδώθηκαν.

Σύμφωνα με τα νέα του TRT Haber. Από την αρχή του πολέμου που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου, οι δυτικές χώρες έχουν ρίξει όπλα στην Ουκρανία. Ο πόλεμος δεν έχει ακόμη τελειώσει, αλλά οι εταιρείες όπλων έχουν ήδη ωφεληθεί.

Οι χώρες του ΝΑΤΟ παρείχαν περισσότερα από 8 εκατομμύρια δολάρια σε όπλα βοήθεια στην κυβέρνηση του Κιέβου. Εξακολουθεί να το κάνει.

Αγορά όπλων από την Ευρώπη

Οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν επίσης αρχίσει να λαμβάνουν προφυλάξεις έναντι πιθανών κινδύνων μετά την επιδείνωση των σχέσεών τους με τη Ρωσία. Αύξησε τους αμυντικούς προϋπολογισμούς της κατά 200 δισ. ευρώ.

Ειδικά οι χώρες του Σιδηρού Παραπετάσματος έστειλαν τα όπλα παλιάς τεχνολογίας τους στην Ουκρανία με το όνομα «βοήθεια». Αντίθετα, πήγε να αγοράσει νέα όπλα.

Όπως έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν, ο νικητής της σύγκρουσης Ρωσίας-Ουκρανίας ήταν οι δυτικές εταιρείες όπλων.

Οι αμερικανικές εταιρείες κέρδισαν τα περισσότερα

Σε αυτή τη διαδικασία πωλούνταν κυρίως αμερικανικά όπλα. Οι Raytheon, Lockheed Martin και Noerthrop Grumman ήταν οι νικητές του πολέμου.

6.500 αμερικανικής κατασκευής αντιαρματικοί πύραυλοι Javelin στάλθηκαν στην Ουκρανία. Κάθε ένας από αυτούς τους πύραυλους αξίζει περίπου 78 χιλιάδες δολάρια.

Η Ουάσιγκτον στέλνει επίσης συστήματα ραντάρ που παράγονται από αμερικανικές εταιρείες στην Ουκρανία ως βοήθεια. Οι ΗΠΑ, που έδωσαν 1.400 πυραύλους Stinger στο Κίεβο, υπέγραψαν νέα συμφωνία 625 εκατομμυρίων δολαρίων για την αναπλήρωση των δικών τους αποθεμάτων. 700 drones καμικάζι και 50 δισεκατομμύρια φυσίγγια είναι επίσης μεταξύ των αποστολών από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία.

Ο πόλεμος είναι πηγή εισοδήματος για αυτούς.

Οι όμιλοι αμυντικής βιομηχανίας στην Ευρώπη που ωφελήθηκαν από τον πόλεμο ήταν η βρετανική BAE Systems και η γαλλική Thales. Εκτός από τα πυρομαχικά που παράγονται από αυτές τις εταιρείες, στην Ουκρανία αποστέλλονται και αντιαρματικοί και αντιαεροπορικοί πύραυλοι.

Οι μετοχές αυτών των εταιρειών, που πέρασαν δύσκολες στιγμές κατά τη διάρκεια της επιδημίας, ανέβηκαν ραγδαία με τον πόλεμο. Όταν οι εταιρείες πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους, ο πραγματικός κίνδυνος είναι προ των πυλών. Κατά τη διάρκεια του πολέμου, σημαντικό μέρος των όπλων έπεσε στη μαύρη αγορά.

«Τα όπλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τρομοκρατικές οργανώσεις»

Οι ειδικοί στον τομέα της άμυνας επισημαίνουν ότι τα πυρομαχικά που μπορούν να δαπανηθούν σε μια εβδομάδα καταναλώνονται σε μια μέρα.

Προειδοποιείται ότι αυτά τα όπλα, τα οποία συνήθως πωλούνται σε χώρες μέσω αμέτρητων διαδικασιών, μπορούν εύκολα να αποκτηθούν από τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το PKK/YPG και το DAESH στη μαύρη αγορά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek